Pančevo: Određen maksimalan broj zaposlenih u preduzećima, ustanovama i upravi

Republička vlada propisala je da maksimalan broj stalno zaposlenih u sistemu lokalne samouprave Pančeva ne može biti veći od 2.280.

To je za 240 zaposlenih manje nego do sada. Gradsko veće je ukupan maksimalan broj zaposlenih podelilo po preduzećima, upravama, mesnoj vlasti i ustanovama, navodi 013info.

Po predlogu, pravo na najviše stalno zaposlenih ima Zelenilo – 328, sledi ATP – 327, pa Higijena – 315, gradska uprava – 287 i Dečja radost – 286 stalno zaposlenih.

Grejanje je na maksimumu od 110 zaposlenih, Mladost – 47, Direkcija za izgradnju i uređenje - 38, Biblioteka – 29, Kulturni centar – 27, Gerontološki centar – 25, a maksimum stalno zaposlenih za Gradsku stambenu agenciju je 24.

Istorijskom arhivu je određen maksimum od 18 zaposlenih, Zavodu za zaštitu spomenika – 16, Narodnom muzeju – 14, Centru za socijalni rad – 13, Domu omladine -12,  a školi “Mara Mandić” – 11 zaposlenih.

Maksimalan broj za JKP u Omoljici je 13, u Kačarevu 11, u Banatskom Novom Selu – 9, Banatskom Brestovcu – 8, Glogonju -7, Starčevu i Dolovu po 6, dok je maksimalan mogući broj stalno zaposlenih u jabučkom Vodkomu – 5.

U sistemu lokalne samouprave su i Gradsko pravobranilaštvo – 5 zaposlenih, Spomenak – 3 zaposlena, Centar za talente – 2, kao i zaštitnik građana, Turistička organizacija i dom "Srce" sa maksimalno po jednim stalno zaposlenim.

Ova raspodela donela je mesnoj zajednici u Ivanovu pravo na maksimalno dva zaposlena, dok ostale mesne zajednice nemaju pravo na zaposlene.

Maksimalan broj zaposlenih određivan je i za nekoliko osnovnih škola po naseljenim mestima. U starčevačkoj -7, kačarevačkoj – 6, omoljičkoj -4 i jabučkoj-3 stalno zaposlena.

Ovom odlukom nalaže se i da svi gradski subjekti koji imaju više od ovog broja moraju da sprovedu racionalizaciju broja zaposlenih. Nova sistematizacija mora se doneti u roku od 15 dana.

  • Nervirach

    18.08.2017 06:41
    A u Novom Sadu? Pre neki dan bio u Pokrajini i video sam zaposlenu koja se vratila iz shopinga sa punim rukama kesa.
  • Ivan T.

    17.08.2017 23:12
    Zabavljanje širokih narodnih masa. Pa sad primimo nestalno zaposlene ...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".