Sombor: Počelo uređenje "Tromeđe" na ušću Velikog bačkog kanala i kanala DTD

Počelo je uređenje "Tromeđe" na ušću Velikog bačkog kanala i kanala DTD kod Sombora.
Projektom je, pored zemljanih radova na uređenju obale kanala, predviđena izrada dva prilazna puta u zoni privezišta dužine 156 i 136 metara, širine od tri do četiri metra. Biće izgrađen i drveni mol – platforma koja će na oba kraja imati aluminijumske stepenice za kupače i druge korisnike. Takođe, biće izgrađen i novi plato od 80 kvadratnih metara i postaviti neophodan urbani mobilijar. 
 
Trenutno na ovoj lokaciji bager ravna i razastire zemlju i priprema teren za radove na 52. kilometru leve obale kanala Vrbas – Bezdan, u neposrednoj blizini somborske prevodnice. Započete aktivnosti nastavak su radova na kompletnom uređenju leve obale ovog kanala, što je i predviđeno Programom poslovanja preduzeća "Vode Vojvodine" za ovu godinu.
 
Ugovorena vrednost investicije je devet miliona dinara, s tim da Grad Sombor učestvuje sa 40 odsto, dakle 3,6 miliona dinara, a "Vode Vojvodine" sa 60 odsto, odnosno 5,4 miliona dinara. 
 
Izvođači radova su VP "Zapadna Bačka" i VPD "Dunav i Tisa" Sombor.
  • pera

    29.08.2017 09:24
    ..
    Jel to neki bosanski naziv?
  • Nemanja

    28.08.2017 14:34
    Sredite aerodrom
    Grad izumire na jednoj od najboljih lokacija u Evropi. Za 10 godina nece imati ko da uziva u sredjenoj tromedji. Pametni ljudi su vec napravili aerodrom, samo ga je neophodno srediti. Agencije ce se same postarati za charter letove za Austriju i Nemacku. 5000 Somboraca bi momentalno otislo da radi u bogatije Evropske gradove, a aerodrom bi im omogucio da ti odlasci nisu u jednom pravcu vec mogu da se vrate svaki vikend. Kao posledica bi se razvio zeleznicki saobracaj i autoputevi Sombor-Vrbas, Sombor-Subotica, Sombor-Novi Sad, Sombor-Osijek. Uradite nesto konstruktivno. Ako je vec drzava banana i pljacka se na sve strane, omogucite ljudima bar civilni, robni i internet saobracaj i sami ce se snaci.
  • Zivan

    28.08.2017 14:24
    Napokon da počnemo uređivati kanalsku mrežu, pogotovo na važnim tačkama kao što je Tromeđa...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".