Mirović: Suša je bila velika, ali ne i dramatična

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović rekao je da suša koja je ovog leta pogodila proljoprivredu jeste velika, ali ne u dramatičnim razmerama i dodao da se do kraja septembra ili početka oktobra očekuju konkretne mere.
Mirović: Suša je bila velika, ali ne i dramatična
Foto: 021.rs
"Vodimo intenzivne razgovore sa ministrom poljoprivrede i njegovim saradnicima", rekao je Mirović RTS.
 
Dodao je da će Pokrajinska vlada učiniti u Vojvodini sve što je u njenoj ingerenciji, a očekuje se "čitav sklop mera", kako bi se ublažile posledice suše. Kako kaže, treba napraviti preciznu procenu štete, a zatim i preduzeti operativne mere.
 
Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović najavio je da će narednih nedelja poljoprivrednicima biti ponuđen koncept pomoći za otklanjanje posledica suše. Kako je rekao, to će biti izvršeno kroz materijalna davanja i preko poslovnih banaka. 
  • Zalivanje

    12.09.2017 05:24
    Zalivanje je logično, ali čime da zalivamo, fekalijama iz kanala ili istim sadržajem podzemnih voda.Da li je neko ko je normalan uzeo vodu iz kanala, tise, dunava na analizu i dao stav:zalivajte kiselom vodom.
  • Đuro

    10.09.2017 10:32
    Stvarno je vreme za jedan dobar,kvalitetan ustanak. Pa kud puklo.
  • Nebojša

    09.09.2017 12:53
    Unistavaju neznalice
    Drzava je morala da se zaduzi 1 milijardu evra i onda 700 miliona evra da ulozi u navodnjavanje sto bi omogucilo navodnjavanje 400.000 ha.
    Seljaci bi narednih 5 godina to placali sa 4 tone psenice po ha ili 4 tone kukuruta itd jer bi prinosi bili i 10 tona po ha umesto 4 tone po ha.
    Nakon toga sistem je njihov i morali bi da ga koriste.
    300 miliona evra je vise nego dovoljno da se obnove svi PK od 29 novembra, Sirmiuma, Srem Sid, Bek, Elan Srbobran i mnogi drugi.
    Znaci ceo sistem se isplati za 5 godiba a ako racunate stetu od samo jedne suse isplati se za samo godinu dana.
    Treba biti rodoljub i imati mozga i obraza da se ovo sprovede. Sada znate sta nedostaje onima za koje ste glasali i 2004 i 2008 i 2012 i posle.....
    Trazite ovnove predvodnike i cobane da vas vode a ne glasate za ideju i ne verujete u sebe da promene zavise bas od vas licno.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.