Ruma: Participativno budžetiranje

Građani Rume od ove nedelje mogu da glasaju za jedan od novopredloženih pojekata kako bi učestvovali u kreiranju budžeta za sledeću godinu.

Kako navodi Radio Srem, poučeni dobrim iskustvom iz predhodne dve godine, u Opštini Ruma su i ove godine rešili da uključe građane u kreiranje budžeta za sledeću godinu. U periodu od 4. do 10. septembra u Opštinsku upravu je pristiglo 639 upitnika sa 78 različitih projektnih ideja, od kojih se 8 našlo na anketnom/glasačkom listiću. Anketni listić na kom su ispisani prihvaćeni predlozi može se pogledati na www.ruma.rs. Projekti za ovu godinu su u većini slučajeva realizovani.

- Prepoznali smo mogućnosti projekta "Participativno budžetiranje" i zahvaljujući njemu nabavili smo ormariće za sve naše učenike, a tu ubrajam i područne škole u Stejanovcima i Vognju. Mi smo već imali ormariće u učionicama boravka za učenike od 1. do 4. razreda, a sada tu pogodnost imaju svi naši školarci - rekla je direktorica OŠ "Veljko Dugošević", Jasmina Vukanović.

Ovaj dobar primer samo je jedan od onih za koje su građani prošle godine glasali, a sada se realizuju.

- OŠ "Veljko Dugošević" je bila izuzetan partner u prošlogodišnjem projektu, jer je podstakla i animirala mnoge da glasaju za njihov predlog, što je na kraju i dovelo do toga da projekat bude realizovan. I ne samo to, podstakli su i druge škole da prepoznaju istu potrebu i sami apliciraju za đačke ormariće - rekao je Dragan Kosanović, koordinator tima za participativno budžetiranje.

Glasanje traje do kraja meseca, a ideje sa najviše glasova biće finansirane iz opštinskog budžeta u 2018.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.