LSV: Pokrajinski poslanik SRS širi mržnju

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) zatražila je danas od državnih organa da hitno spreče "protivustavne i protivzakonite aktivnosti pokrajinskog poslanika Srpske radikalne stranke (SRS) iz Šida Vojislava Kulačanina.
- Kulačanin već nedeljama na društvenim mrežama širi nacionalnu, rasnu i versku mržnju, usmerenu prema deci migranata koja pohađaju škole na teritoriji opštine Šid, a o njegovim šovinističkim istupima još u avgustu progovorili su i građani hrvatske nacionalosti iz Šida - saopštio je potpredsednik LSV Đorđe Stojšić.
 
LSV navodi da je u komentaru objavljenom na Fejsbuku 19. septembra Kulačanin napisao: "Izgleda ćemo mi njih u Draganovce, druge nema." Draganovci su mesto u Bosni i Hercegovini u kojem je 10. septembra 1992. godine streljano 23 civila Bošnjaka.
 
Ta stranka podseća da je Kulačanin zamenik predsednika Odbora za bezbednost Skupštine Vojvodine i postavlja pitanje ima li ovaj poslanika moralnog kredibiliteta da i dalje ostane na toj funkciji.
  • @Dragan

    04.10.2017 11:41
    Kada sledeci put zaboli "nepravda" na medjunarodnom nivou, setite se diplomatskog uticaja izjava ovakvih "legendi".
  • Bačvan

    02.10.2017 17:44
    ?
    Ne kapiram šta je on to uopšte loše rekao?
  • Jelena

    30.09.2017 17:54
    Ligo bruko.mmm

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.