Pančevo: Farmaceuti uz otpremnine otišli, Apoteka u dugovima ostala gradu

Država je preko Ministarstva zdravlja isplatila sve zaostale zarade i primanja, dala otpremnine za oko 60 apotekara Apoteke "Pančevo".
Pančevo: Farmaceuti uz otpremnine otišli, Apoteka u dugovima ostala gradu
Foto: 021.rs
Šef sindikata Apoteke, koji je i sam napustio ovu ustanovu, Borko Bojić kazao je za 013info.rs da su apotekari ovim činom zadovoljni jer je urađeno kako je i obećano. 
 
"Sve što je dogovoreno proteklih dana je isplaćeno. Oko 50 kolega je kroz sporazum a desetak kao tehnološki višak. Praktično je ostao direktor Babić i par koleginica koje su na porodiljskom odsustvu", kratko je objasnio Bojić.
 
Ponor se pod Apotekom Pančevo otvorio početkom 2016. godine od kada im je račun u blokadi, а potraživanja prema dobavljačima prevazilaze 900 miliona dinara. Razna rešenja su predlagana da bi se uredio odnos sa dobavljačima, ali sve se pokazalo kao jalovo. 
 
Grad Pančevo ima obavezu da ima javnu apotekarsku ustanovu i to je jedini razlog što Apoteka Pančevo u ovom momentu nije krenula put likvidacije ili stečaja. 
  • mladenovic zeljka

    01.10.2017 16:05
    laz
    jos jedna laz u nizu od stane drzave, ministarstva, opstine pancevo..... i ko zna jos koga nisu svima isplacene otpremnin mi koji amo dobili otkaz pre skoro dve godine jos uvek nismo dobili otpremninu a sto je jos najgore nijedna drzavna institucija nece da nam pomogne da ostvarimo svoja prava. . Ako postoji neki advokat koji moze da nam pomogne ili bar da nas posavetuje neka se javi
  • M

    01.10.2017 07:04
    Zavrsili jedan od najtezih smerova u medicinskoj skoli,a da ne pricam o fakultetu. E moja Srbijo
  • banat

    30.09.2017 23:28
    apoteka
    Apotekari na ulicu, bez posla i sa mizerijom od socijalnog programa, krivci trljaju ruke, poreskim obveznicima dugovi, a kome poslovni prostor i trziste lekova? Pacijenti ce tek kasnije uvideti posledice

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.