Krdo divljih svinja protutnjalo selom kod Kanjiže

Krdo od oko 40 divljih svinja prošlo je kroz selo Vojvoda Zimonjić kod Kanjiže.
Krdo divljih svinja protutnjalo selom kod Kanjiže
Foto: Pixabay
Kako piše "Dnevnik", njih je u sredu, 4. oktobra, rano ujutru snimio Goran Bošnjak, koji kaže da su na čelu krda koje je rušilo ograde bila tri velika vepra od po najmanje 200 do 250 kilograma.
 
- Veliki veprovi rušili su seoske ograde kao da ih nema i krčili put stadu. Za njima su trčale krmače, naizgled od pedesetak kilograma i prasad od dvadesetak kila. Pratio sam ih automobilom skroz do izlaska iz sela do pašnjaka Jaraš, gde se krdo malo rasturilo - ispričao je Bošnjak.
 
On je naveo da je krdo divljih svinja protutnjalo kroz imanja Martinovića, Supića i Ćuluma Ulicom Džemala Bijedića, pa nastavilo Ulicom Veljka Vlahovića prema pašnjaku Jaraš.
 
I za upravnika lovišta Lovačkog udruženja "Kapetanski rit" u Kanjiži Dušana Nićiforovića pojava tako brojnog krda divljih svinja je veliko iznenađenje.
 
- Toliko krdo od oko 40 divljih svinja do sada nikada nije viđeno, niti sam čuo da ih je neko video, dok se nisu pojavile u Vojvodi Zimonjiću. Ne znam odakle su stigle i šta se desilo, osim ovog nesvakidašnjeg događaja o kojem me je izvestio Goran Bošnjak. Do sada smo na našem terenu najviše viđali krda od pet-šest divljih svinja - kaže Nićiforović.
  • Viktor

    09.10.2017 13:00
    knjiški primer
    Neko je rekao "Mislim da je ovaj fenomen knjiški primer"
    misliš KANJIŠKI primer :D
  • Vojvosadjan

    08.10.2017 22:04
    “Preleteli“ u opštinski odbor SNS u Kanjiži.
    Üdvözlök.
  • Neko

    08.10.2017 13:21
    Mislim da je ovaj fenomen knjiški primer slučaja kojim treba da se pozabavi Uprava za neobjašnjive pojave Saveznog SUP-a.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.