Vršac: Vozovi ka Rumuniji već dva meseca stoje

Iako su nadležni u preduzeću "Srbija voz" tvrdili da su rumunske železnice "jednostrano ukinule saobraćaj na pruzi Temišvar - Vršac zbog ekonomske neisplativosti", u preduzeću "CFR Calatori" kažu da je do toga došlo zbog starog duga Železnica Srbije.
Vršac: Vozovi ka Rumuniji već dva meseca stoje
Foto: 021.rs
Saobraćaj na pruzi Temišvar - Vršac je zaustavljen od 1. avgusta i kompozicije koje po redu vožnje kreću iz Temišvara saobraćaju samo do Stare Moravice, mesta na rumunsko-srpskoj granici. 
 
U rumunskog preduzeću "CFR Calatori" kažu za "Danas" da žele da mera suspenzije železničkog saobraćaja na toj relaciji bude privremena. 
 
"Poslovodstvo 'CFR Calatori' izrazilo je spremnost i preduzelo nekoliko koraka od proleća kako bi se organizovao bilateralni sastanak s predstavnicima "Železnica Srbije" u vezi sa plaćanjem dugova iz 2012. godine i primenom mera kojim bi se omogućio železnički saobraćaj između Temišvara i Vršca. 'CFR Calatori' je u potpunosti otvoren za organizovanje železničkog prevoza na liniji Temišvar - Vršac u oba pravca", rečeno je u rumunskoj železničkoj kompaniji.
 
U "Srbija vozu" pak ističu da su sastanci sa predstavnicima "CFR Caltori" održani u Beogradu od 7. do 9. septembra te da je tom prilikom, između ostalog, konstatovano i da postoje dugovanja prema rumunskoj strani koja su nastala u periodu pre nastanka "Srbija voza", odnosno pre organizovanja Železnica Srbije kao holdinga koji se sastoji iz tri celine odnosno samostalna preduzeća.
 
Ni srpska, ali ni rumunska strana, nisu htele da obelodane iznos duga Železnica Srbije prema  kompaniji "CFR Calatori". 
  • Rosinijevskiv

    21.10.2017 19:16
    ode EU peske
    Eto to je saradnja izmedju EU i Srbije.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina