Inđija: Iz opštinske kase 80 miliona dinara za Dom zdravlja

Iz opštinske kase u Inđiji vanredno je izdvojeno preko 80 miliona dinara za Dom zdravlja.

Kako prenosi Radio Srem, ukupno nasleđeno dugovanje inđijskog Doma zdravlja pre godinu dana je iznosilo više od 260 miliona dinara – najveća stavka su dugovi farmaceutskim kućama za neplaćene lekove, ali i dug zaposlenima za neisplaćene troškove prevoza. Da bi se izbegla blokada računa ove ustanove, "uskočila" je opština sa vanrednim dotacijama koje do sada iznose preko 80 miliona, čime je omogućeno poslovanje Doma zdravlja.

"Došli smo sada u situaciju da smo veliki dužnik, ali stabilna firma. Sada normalno funkcionišemo i nadam se da će tako i ubuduće biti", rekao je dr Jovo Komazec, direktor Doma zdravlja u Inđiji.

"Za ovih godinu dana i četiri meseca mi smo uspeli da vratimo dugove Doma zdravlja u oznosu od preko 80 miliona dinara, od kojih je oko 40 miliona dato farmaceutima i 40 miliona za troškove zaposlenih i time su rešena dugovanja za putne troškove u poslednje tri godine", istakao je Vladimir Gak, predsednik Opštine Inđija.

  • Rade

    04.11.2017 09:04
    Dug za troskove prevoza sami sebi su stavili tu stavku u ugovor tako da troskove pre oza dobijaju radnici koji zive 100 merara od posla .Ogromna kolicina novca je potrosena na zidanje sprata koji sluzi za sastanke i kancelarije a da pri tome nisu ulozili ni dinara za nove aparate a o broju zaposlenih da nepricam ima ih bar 30 % vise .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina