Nove elektronske mete za četiri streljačka kluba iz Vojvodine

Četiri streljačka kluba iz Vojvodine - "Kikinda", "Pančevo 1813", "Živko Relić Zuc" iz Sremske Mitrovice i "Mladost" iz Inđije dobili su elektronske mete za treninge od Streljačkog saveza Vojvodine.

Elektronske mete su koštale 1.150.000 dinara, a odlučeno je da ih dobiju oni klubovi koji ih do sada nisu imalu i ostvaruju odlične rezultate.

Predsednik Streljačkog saveza Vojvodine Dragan Alimpijević je istakao da će se akcija opremanja klubova nastaviti, kako bi šampione, osim Novog Sada, dobile i druge sredine. Direktor Streljačke družine "Novi sad 1790" Dragan Marković, u čijem je strelištu bila prezentacija elektronskih meta, kaže da se bez ovih uređaja današnje streljaštvo ne može ni zamisliti.

- Postoje tri varijante elektronskih meta, prva je trening varijanta za koju se ovoga puta odlučio Streljački savez Vojvodine i one su i finansijski najpovoljnije. Ove mete se montiraju na lap top, dok je druga varijanta sa monitorom koju koristi naš klub. Ove za koje se odlučio Savez mogu da se koriste pojedinačno, dok klub varijanta ne može. Pored ovih postoje i takmičarske mete koje su i najskuplje - rekao je Marković.

Streljaštvo je najuspešniji srpski olimpijski sport, a naši strelci već dugo ostvaruju vrhunske rezultate na velikim međunarodnim takmičenjima.

  • Pera

    10.11.2017 10:39
    Njemačka
    Bio sam turistički u Nemačkoj pre jedno 5-6 godina. Skoro svaki gradić ima svoju streljanu i klub, veći gradovi imaju i dve-tri. E ja sam bio u Dossenheimu, ne znam koliko ima stanovnika ali ne deluje kao Novi Sad nego mnogo manji. Imaju dva kluba a u jednom je baš bilo neko lokalno takmičenje i išli smo da gledamo. Pucaju u mete, tj crne rupe u zidu i valjda im se meri nekim radio signalom ili ultrazvucno ili kako već od tačne sredine te rupe. To sam prvi put tamo video. Naravno ima i onih standardnih meta na žicu. Pozdrav od kolege Streličara (luk i strela) Pera
  • Zivan

    09.11.2017 15:08
    elektronske mete postaju standard za streljačke klubove, ipak, teško da će one presudno uticati da se vrati stara slava vojvođanskih strelaca...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".