Zrenjanin: Plaćeno 15 miliona za ujede pasa

Iz gradske kase je prošle godine građanima na ime odštete zbog ujeda pasa isplaćeno skoro osam miliona dinara, a skoro isto toliko, odnosno 7,1 milion dinara, isplatilo je JKP "Čistoća i zelenilo", potvrđeno je portalu zrenjaninski.com u Gradskoj upravi Zrenjanina.

Dakle, oko 15 miliona dinara plaćeno je građanima koje su ujeli psi. Ništa bolje neće biti ni ove godine, jer je do sada podneto 219 tužbi protiv grada
 
Da se više ne može ovako, smatraju javni pravobranioci iz svih opština i gradova Vojvodine, koji su se pre nekoliko dana okupili u Vrbasu, samo zbog ove problematike. Mnogi su od problema napravili biznis, složili su se pravobranioci, pa su zajedničkim saopštenjem zatražili da se donese leks specijalis, koji bi problematiku regulisao na drugačiji način od dosadašnjeg.
 
Zrenjanin.com piše da je sledeći sastanak na ovu temu zakazan za 17. novembar u Novom Sadu, a u sve se uključila i Stalna konferencija gradova i opština. Umesto da plaćamo štete zbog ujeda, tim novcem bolje je izgraditi azile za napuštene životinje, jedan je od zaključaka skupa javnih pravobranilaca Vojvodine.

  • Sosa

    14.11.2017 23:32
    A u Karlovcima
    ...pasa lutalica ima ne znam im se broj. Dolazi zima, vecina je izgladnela i agresivna. Ne mozes bez straha prosetati ulicom sa decom. Kad zoves opstinu i kadar koji je zaduzen za taj problem kaze nemaju resusre da ga rese (ali imaju za odstetu od ujeda). Sta reci...
  • jovan

    13.11.2017 22:07
    Kazne za one sto ostave kuce na ulici i one sto ih ne hrane i one sto svoju decu uce da su kuce opasne, kazne za one sto pitaju sto nemas decu a imas kucu kazne za sve one sto ne vole kucu...
  • Mozda i...

    13.11.2017 17:34
    Kazne
    Kazne za one sto hrane lutalice....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina