VIDEO: Zajednički skokovi srpskih i američkih padobranaca u Kovinu

Učesnici vežbe "Zima 2017", srpski i američki padobranci, realizovali su u prepodnovnim časovima desantne skokove iznad aerodroma Kovin.
Kako navodi Ministarstvo odbrane u saopštenju, nešto posle 10 časova s batajničkog aerodroma put vojvođanske ravnice krenula su dva američka aviona C-130 "Herkules" iz kojih su u 11 časova počeli da iskaču srpski i američki padobranci. S visine od 300 metara na aerodrom Kovin skočilo je ukupno 120 padobranaca. 
 
Skokovi su bili planirani za juče, ali zbog lošeg vremena nisu mogli da se realizuju. 
 
U periodu od 13. do 17. novembra srpski padobranci sa američkim kolegama iz 173. padobranske brigade Evropske komande Oružanih snaga SAD realizuju obuku koja obuhvata pripreme na zemlji u kasarni "Narodni heroj Stevica Jovanović" u Pančevu i dva skoka, današnji i jedan koji je planiran za petak. 
 
Padobranci su se desantirali američkim padobranima MC-6, koji ima delimično upravljivu kupolu i padobranom T-11, koji koriste mnoge vojske a s kojim se naši padobranci prvi put susreću, navodi se u saopštenju.
 
  • Zoran

    19.11.2017 19:05
    Tra baba lan
    Politička vežba. Šta padobrancu znači da skoči sa neupravljivim padobranom?
  • Станко

    19.11.2017 07:01
    Sramota
    NATO je zahtevao vežbu za desant na Srbiju. Naravno, i VS će učestvovati. PS. da vas vidim koliko ste nezavisni od vlasi, tj. dali ete ovo objaviti
  • a narod skace bez pa

    17.11.2017 10:51
    Vidis nase sa izmucenim facama i platom od 38.000 i vidis amere opustene sa 3500 dolara mesecno.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina