Ratkovo: Đaci uče uz pomoć robota

Učenici Osnovne škole "Ratko Pavlović Ćićko" iz Ratkova kod Odžaka izučavaju informatiku uz pomoć robota.
Ratkovo: Đaci uče uz pomoć robota
Foto: Pixabay
Preko konkursa u okviru programa "Bitka za znanje", školi je dodeljen set od pet mBot robota, koji predstavljaju edukativno sredstvo za učenje kodiranja, programiranja, elektronike i robotike. Kroz pokrenutu akciju "KODigranje", deca se uče logičkom razmišljanju, podstiče se njihova kreativnost i samopouzdanje.
 
"Posebno dizajnirani mBot roboti uvode decu u tajne programiranja. Sastoje se od 38 delova nalik na lego kocke, koje je moguće sastaviti za desetak minuta. Lako se povezuju na računar, a potom programiraju najjednostavnijim programskim jezikom na svetu, namenjenim deci i početnicima", objasnila je nastavnica informatike i računarstva u školi u Ratkovu Dragana Stojković, prenose Novosti.
 
Roboti su stigli sa nekoliko ugrađenih funkcija, kao što su kretanje po ucrtanoj liniji, daljinska kontrola i izbegavanje prepreka. Računarsko-grafičkim softverom "Prevucite i ispustite", moguće je da se roboti programiraju i za druge aktivnosti - bacanje loptica, bušenje balona, guranje predmeta, igranje fudbala, sakupljanje igračaka.
  • Zivan

    26.11.2017 07:58
    Pohvalno je da se inovira i nastava po seoskim školama...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.