Sombor: Radovi izostali u trećini ulice

Višedecenijsko iščekivanje asfalta u ulici Ivana Gorana Kovačića dobilo je novu dimenziju.

Građani će, kako navodi SOinfo.org, imati priliku da voze po novoj podlozi i uporedo sa tim "uživaju" u istoriji, odnosno pogledu na kaldrmu. Investitor, projektant i izvođači su na "opšte oduševljenje" uspeli da ujedine nespojivo, modernu i tradicionalnu putnu infrastrukturu i ispišu "nove standarde" u niskogradnji. Verovatno im nije palo na pamet da bi zbog toga mogli postati meta podsmeha. A biće ukoliko ove radove proglase završenim.

Neverovatno deluje projekat u kome se planira da trećina ulice u kojoj se broj stanovnika i stambenih jedinica poslednjih godina višestruko uvećao, ostane neasfaltirana i da se uskraćuju preko potrebna parking mesta. Takođe, neverovatno je da se planskim dokumentima umesto rešavanja, građanima koji žive u kućama, stvaraju dodatni problemi i da za njih uključenje u saobraćajnicu bude zahtevnije nego dosadašnje kretanje kaldrmom.

Posebno interesantno je rešenje za pešački prelaz, koji iako nedirnut, pešacima obezbeđuje znatno uzbudljivije kretanje. Moraće da savladaju prepreku više kako bi se probili na drugu stranu, ali i da pri iole ozbiljnijim padavinama prepešače "jezerce" čije su formiranje umešni planeri osmislili. Ovim rešenjem sigurno su prezadovoljni vlasnici malih biznisa sa ugla, kojima će novoustanovljeno jezero sigurno pomoći u privlačnju kupaca.

Inače, renovirana ulica Ivana Gorana Kovačića treba da postane bitna saobraćajnica za posetioce najznačajnijoj lokalnoj investiciji poslednjih godina - Ritejl parku, pa bi samim tim trebalo da ostavi ozbiljan utisak, kako je Sombor sredina u kojoj se vodi računa o svim detaljima. Sigurno je da se ovakvim "renoviranjem" to ne postiže.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.