Vujović: Spreman za razgovor o finansiranju Vojvodine ako to neko bude želeo

Ministar finansija Dušan Vujović izjavio je da je spreman za razgovor o Zakonu o finansiranju AP Vojvodine, kojim bi se utvrdio pravni okvir sa svim nijansama i detaljima koje bi on "kao profesionalac i ekonomista voleo da vidi".
Vujović: Spreman za razgovor o finansiranju Vojvodine ako to neko bude želeo
Foto: 021.rs
"Ja sam lično, profesionalno i kao ministar vrlo spreman da razgovaram o nečemu što bi bio suštinski sadržaj Zakona o finansiranju Vojvodine", rekao je ministar u skupštinskoj raspravi, odgovarajući na pitanje lidera LSV Nenada Čanka o tome kada će biti donet taj zakon.
 
Međutim, ministar je dodao da je potrebno da to bude prepoznato i kao politički relevantna tema da bi se realizovalo. Prema njegovim rečima, ministarstvo bi moglo da ponudi "u skladu sa principima regionalnog razvoja i ostalih metoda koje postoje da se vrlo brzo, ne samo usvoji takav zakon, nego i da se primeni na delu".
 
"Moj stav je, sa naše strane nema ograničenja, ni profesionalnog ni finansijskog, ako to neko bude želeo, mi ćemo dati punu podršku", kaže ministar.
  • dragana

    11.12.2017 11:54
    Najbolje je ništa kao i do sada, mostovi-investicije ništa, dok ti kao ekonomista i komunista ne odlučiš šta je iz naše kuće najbolje da još uzmeš za sebe. MSM ako je još nešto ostalo...
  • dzoni

    10.12.2017 14:14
    @Vojvodina republika

    Možeš samo da pripojiš i odvojiš deo svoje "Lijepe" ili svoje du....a i to sumnjam jer bi morao da ustaneš s kauča.
    Prema tome da se ne ljubimo 0,51%
  • Vojvodina Republika

    10.12.2017 02:53
    Deobni bilans
    Vujke, prijatelju, ne se sikiras. Ne mozes o finansiranju Vojvodine da pricas ni sa Mirovicem, jer je on sam rekao da je Srbijanac na privremenom radu u Vojvodini, a ni sa Cankom, jer on pod finansiranjem Vojvodine podrazumeva finansiranje samog sebe i jos par pajtasa. "Genijalni" izborni sistem je onemogucio predstavljanje interesa Vojvodine u cirkusu koji se, ko zna zasto, zove Narodna skupstina.
    Pre 99 godina Vojvodina je odlukom velikih sila pripala Srbiji. Pre ili kasnije ce, odlukom tih istih sila , postati ili samostalna, ili deo neke druge drzave. Onda cemo tebe, ili tvog naslednika, pitati za deobni bilans.
    Pitacemo koliko je Vojvodina imala 1918. Pitacemo za posebne poreze koje posle I svetskog rata nije placao niko na celoj teritoriji Kraljevine SHS, samo Vojvodina. Pitacemo za fabrike i pruge koje su demontirane i odnete iz Vojvodine, pitacemo za restituciju. Pitacemo ko je pokrao Vojvodinu nakon "antibirokratske revolucije" i plate sa 2000DM srozao na ispod 100DM. Pitacemo za poklanjanje zemlje Arapima i drugima. Pitacemo za onih legendarnih 7%. Imacemo sta da pitamo, nemaj ti brige.
    Docice vreme da postavimo sva ta pitanja. Do tada, Vujke, sto bi rekli Srbijanci ne se sekiras.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina