Sombor: Novi kružni tok otvoren za saobraćaj

Kružni tok na ukrštanju ulica Venac vojvode Stepe Stepanovića, Venac vojvode Živojina Mišića, ulice 21. oktobra i Beogradske ulice, pušten je u nedelju u upotrebu.

Soinfo.org navodi da je otvaranju nove kružne raskrsnice za saobraćaj prisustvovala gradonačelnica Dušanka Golubović sa saradnicima. Ona je istakla da je raskrsnica rekonstruisana jer je procenjeno da je frekventna, te da je izgradnja kružnog toka potrebna zbog bezbednosti saobraćaja, navodi se u saopštenju Gradske uprave.

"Inicijativu za izgradnju kružnog toka dao je gradski Savet za bezbednost saobraćaja, a izgradnja je finansirana iz sredstava koja su uložili grad Sombor i Ministarstvo privrede u srazmeri 50:50 odsto, uz obavezu grada da plati PDV. Kružni tok je završen u roku, mada su radovi produženi za desetak dana, zbog vremenskih prilika. Verujem da to nije značajnije poremetilo frekvenciju saobraćaja u užoj zoni centra grada", rekla je gradonačelnica.

Golubović je dodala da se otvaranjem kružnog toka završava građevinska sezona u 2017. godini, ali da su u toku pripreme za narednu godinu.

Ukupna vrednost radova  iznosi 13.079.003,59 dinara sa PDV-om. Izvođač radova je bila subotička kompanija "Vojput", a nadzor je bio poveren JKP "Prostor".

  • Milan

    11.12.2017 13:00
    kružni tok
    Hvala bogu, i treba da se prave kružni tokovi umest semafora!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina