Prijave protiv Inicijative mladih za incident na tribini Veselina Šljivančanina

Tužilaštvo u Staroj Pazovi podnelo je prijave protiv devetoro aktivista Inicijative mladih za ljudska prava, zbog protesta na tribini Srpske napredne stranke u Beški, na kojoj je govorio Veselin Šljivančanin, koji je pred Haškim tribunalom osuđen za ratne zločine.
Agenciji Beta rečeno je u toj nevladinoj organizaciji da se njeni aktivisti terete za nepristojno, drsko i bezobrazno ponašanje i vređanje, nasilje, pretnje ili tuče. Za drugi deo prijave preti kazna od 30 do 60 dana zatvora.
 
Direktorka Inicijative mladih za ljudska prava Anita Mitić na svom Tviter nalogu objavila je povodom krivične prijave da je "država jasno stala na stranu ratnih zločinaca". Tužilaštvo je najpre podnelo krivične prijave protiv aktivista Inicijative mladih, a nakon što je sud odbacio, pokrenut je prekršajni postupak. 
 
9 aktivsta @YIHRSerbia dobili prekršajne prijave zbog dešavanje u Beški. Zaprećena kazna zatvorom. Država jasno stala na stranu ratnih zločinaca.
Prvo saslušanje aktivista Inicijative zakazano je za 25. decembar u 8h, u Prekršajnom sudu u Rumi, odeljenje u Inđiji. Posle saslušanja, Inicijativa će organizovati konferenciju za novinare u Beogradu. Predstavnici Inicijative u januaru su na tribini SNS pre početka govora Veselina Šljivančanina zviždali pištaljkama i raširili transparent "Ratni zločinci da zaćute da bi se progovorilo o žrtvama".
 
Tokom tog performansa, došlo je do koškanja, a okupljeni na tribini pocepali su plakate Inicijative i izbacili njihove aktiviste.
  • xyz

    20.12.2017 13:33
    #limanac

    tvrdis da je citalac Hrvat jer ne pise takodje ??
    Smesno.
  • covek

    20.12.2017 11:57
    @limanac 20.12.2017 •
    "U srpskom jeziku se r ne stavlja nakon reči takođe. Stavlja se kod braće Hrvata."

    Prvi put cujem za to . Imate li neki link za ovo sto tvrdite ? Otkad znam za sebe uvek koristim rec takodjer a nisam Hrvat.
  • mile

    20.12.2017 11:06
    nije nego...
    po kome je to ratni zločinac..da je po vama nebi se ni rodio..branio svoju zemlju a vi se u startu poredelili na vašu stranu..tamo tamo i tamo delite lekcije,ovde neće moči..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.