Kažnjen sa 50.000 dinara, jer je kosio detelinu

Meštanin sela Sajan kod Kikinde J. T. (53) kaženjen je sa 50.000 dinara, jer je u maju kosio detelinu na području Specijalnog rezervata "Pašnjaci velike droplje"
Kažnjen sa 50.000 dinara, jer je kosio detelinu
Foto: Pixabay
On za to nije imao dozvolu Pokrajinskog zavoda za zaštitu prirode, niti se javio upravljaču zaštićenog područja, saopštio je Pokrajinski zavod.
 
U saopštenju se navodi da je J. T. kosio detelinu, u vreme kada se velika droplja često nalazi i povremeno gnezdi u parcelama lucerke (vrste deteline), gde se zadržavaju i ostale strogo zaštićene vrste ptica. "U ovakvim slučajevima, čak i kada su privatne njive u pitanju, čuvari rezervata prvo moraju da pregledaju njivu koja se planira kositi, a tek nakon toga mogu da zaključe da li je košenje moguće", navodi se u saopštenju. 
 
Područje Specijalnog rezervata prirode "Pašnjaci velike droplje", prostire se u mestima Mokrin, Sajan i Jazovo, a odlučeno je da se područje proširi i na Ostojićevo, Vrbicu, Banatsko Aranđelovo i krstur.
  • Mika

    21.12.2017 09:28
    rezervat!
    Sta seljaka briga da li ce izumreti neka zasticena vrsta, vazno da on obezbedi svojim zivotinjama obrok a njih ce verovatno da pojede. I treba da plati kaznu kada je pohlepan, i svi oni koji ne postuju prirodu treba da plate. Ljudi su celu planetu zaposeli i unistili, ni taj zasticeni rezervat prirode nije postedjen.
  • Rešenje

    20.12.2017 06:11
    Ovo je iživljavanje bez veze, hajde da u vreme parenja ovih prelepih ptica proteramo sve stanovnike ovih naselja.

    Uzmite Mađarski model, ogradite državnu zemlju žicom, očistite od predatora (lisice i šakali) platite čuvare i ćao.
  • good

    19.12.2017 22:47
    Stočar, trebala mu detelina za zečeve ili neke druge nesretne životinje koje drži zatočene da bi ih na kraju zaklao.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.