Predsedniku opštine Alibunar određen pritvor

Predsedniku opštine Alibunar Predragu Beliću određen je pritvor do 30 dana, zbog sumnje da bi mogao da utiče na svedoke, preneo je Insajder.
Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Pančevu odredio je pritvor Beliću nakon što je juče uhapšen zbog sumnje da je zloupotrebom službenog položaja oštetio budžet države, Vojvodine i te opštine za 247 miliona dinara.
 
On je osumnjičen da je 2015. godine u svojstvu odgovornog lica opštine propustio da donese odluku o raspisivanju javnog oglasa o davanju u zakup poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini, čime je kako se navodi, onemogućio realizaciju godišnjeg programa zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta. 
 
Prema pisanju medija, Belić je bio hapšen u akciji Sablja zbog dilovanja droge i iznuda, na šta su mediji podsećali i u vreme izborne kampanje 2012, kada je Belić bio nosilac liste Srpske napredne stranke u Alibunaru. 
 
Mediji navode i da je Belić u zatvoru bio dva puta, nakon dve pravnosnažne presude zbog pretnji i ugrožavanja bezbednosti, što piše i u evidenciji Opštinskog javnog tužilaštva u Pančevu. Protiv Belića su četiri puta vođeni postupci zbog nezakonitog držanja oružja i municije, ali nijednom nije osuđen, jer su postupci obustavljani zbog zastarelosti.
  • Nikola

    20.12.2017 07:31
    resocijalizacija
    Belic je, kako se iz texta vidi, od ranije poznat policiji.On je obicno ,kad nije bio u zatvoru, bio predsednik opstine.
    Ovo je kvalitetan primer resocijalizacije zatvorenika i bilo bi veoma korisno da se sto vise koristi u praksi.Mada ovaj primer pokazuje da i kada se bivsim robijasima daju visoke drustvene funkcije, da bi se lakse uklopili u drustvo, oni su skloni ponavljanju kriminalnih radnji. Verovatno bi trebalo pokusati sa nesto visim funkcijama.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina