Sombor: Predrag Ranković Peconi otkupljuje "svoje"

Objavljeno je obaveštenje o nameri preuzimanja akcija Sunce ad iz Sombora.
Sombor: Predrag Ranković Peconi otkupljuje "svoje"
Foto: Pixabay

Kako navodi SOinfo.org, pismo o zainteresovanosti za preuzimanje paketa akcija somborske fabrike ulja i biljnih masti uputilo je preduzeće "Komak-pan" iz Pančeva, koje je osnovano pre nešto više od tri meseca. 

Društvo sa ograničenom odgovornošću je već "prvih radnih dana", u blok transakciji na Beogradskoj berzi, kupilo gotovo 21,3 odsto udela u Suncu koji je do sada bio u posedu "Cesun" doo. Inače, "Cesun" doo posluje na istoj, zemunskoj adresi, kao i "zvanični vlasnik" somborske uljare firma "Invej" doo. Podudaranje adresa tu ne prestaje navodi SOinfo. Ono što pobuđuje sumnju da se radi fiktivnoj promeni vlasničke strukture u Suncu jeste i činjenica da poslovni prostor u Žarka Zrenjanina 76, "Komak-pan" doo iz Pančeva, "sasvim slučajno", deli sa AD "Ratar" iz Pančeva, koji pripada "Invej" grupi, Predraga Rankovića Peconija.

Interesantno je i pojavljivanje direktorke, Zorice Mislopoljac. Ona se u brojnim zvaničnim dokumentima, navodi kao kontakt osoba preduzeća-članica Invej grupe. Novoosnovani Komak-pan doo je u obaveštenju o nameri za preuzimanje objavilo da je zainteresovano za otkup kompletne emisije akcija, te da će zvanični zahtev Komisiji za hartije od vrednosti, uputiti u narednih 15 dana, odnosno do kraja ove sedmice.

Akcije "Sunca" su se u prethodna tri meseca na tržištu Beogradske berze prodavale po 3.500, odnosno aktuelnih, 4.000 dinara i uglavnom su svi ponuđeni vrednosni papiri u kratkom roku dobijali novog vlasnika. Najveći pojedinačni akcionar u somborskoj uljari i dalje je država Srbija (Akcionarski i PIO fond Beograd), sa udelom od gotovo 22,37 odsto. Procenat manje poseduju "Komak-pan" i Monus distribucija, dok je udeo Inveja 20,6 odsto. Zaloga prvog i viših redova, koja isključuje otuđenje, upisana je na akcije u vlasništvu Monusa, dok za akcije Inveja važi samo zaloga prvog reda.

Udeo u Fabrici ulja i biljnih masti Sunce Sombor poseduje više od 1.200 fizičkih lica, uglavnom bivših i sadašnjih radnika. Neizostavno, aktuelnostima iz Uljare, mora se dodati i informacija sa početka godine po kojoj je Sunce "viđeno" kao deo Bimal sistema iz distrihta Brčko (BiH).

  • stevan

    11.06.2018 15:42
    otkup akcija
    Ljudi ne nasedajte na provokacije o prinudnoj prodaji akcija ja sam upravo dobio preporuceno pismo o prinudnoj prodaji akcija po njihovoj ceni od 4000 dinara koje je ne zelim da prodam .za sve ove godine nismo dobili ni dinar za dividende sto nam pripada a fabrika je normalno radila samo sto je godisnji racun uvek prikazivan sa nulom o ... sad hoce prinudno da otmu ove preostale akcije ma ne prodajem nek idu samnom u grob ...
  • stevan

    11.06.2018 15:35
    prinudni otkup akcija
    pokusavaju sa prinudnim otkupom ja necu prodati pa makar ih odneo u grob ....
  • miloš

    26.12.2017 17:52
    da se zna
    Objavite i na heppy televijziji, da se zna kada gazda kupuje!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina