Vršac novac predviđen za doček Nove godine daje za paketiće za mališane

Grad Vršac će ove godine novac iz budžeta namenjen proslavi i dočeku Nove godine na gradskom trgu, preusmeriti na najmlađe sugrađane.
Vršac novac predviđen za doček Nove godine daje za paketiće za mališane
Foto: Pixabay
Pored Novog Pazara, i Vršac će ove godine umesto koncerta na trgu na drugačiji način potrošiti novac. Tradicionalni Novogodišnji karavan za najmlađe ove godine, osim dece iz vršačkih sela, obadovaće i sve gradske mališane, do sedam godina starosti, odluka je lokalne samouprave.
 
Ovom odlukom nisu izuzeta ni starija deca, jer će za sve njih u centru grada biti postavljeno klizalište.
 
"Odlučili smo da novac koji smo do sada trošlii na program proslave dočeka obe Nove godine, muzički program i vatromet, ovde godine potrošimo na poklone namenjene deci. Paketići koje ćemo obezbediti za mališane biće edukativni. Reč je o igračkama koje će biti odabrane prema uzrastima. Verujemo da će svi roditelji na vreme prijaviti svoju decu putem obrazaca koji su dostupni u holu Gradske kuće, vrtićima i u seoskim mesnim zajednicama. Takođe, Grad se ove godine potrudio da ispuni želju nešto starijih mališana i njihovih roditelja, tako da ćemo na njihovu, ali i na našu radost ponovo u centru grada imati klizalište koje će biti postavljeno u periodu od 20. decembra do kraja januara naredne godine", rekla je za portal "eVršac" gradonačelnica Dragana Mitrović.
 
Dodela paketića za mališane u selima biće organizovana kao i do sada - dolaskom Novogodišnjeg karavana u svako vršačko selo, dok će mališanima u gradu paketići biti uručeni u Centru Milenijum.
  • Tijana

    26.12.2017 14:20
    To je čovek
    Bravo.
  • Tamara

    26.12.2017 13:32
    Bravo
    Za svaku pohvalu!!! Bravo!!!! Kad bi samo svi gradovi sledili njihove primere....
  • Milos

    26.12.2017 09:41
    Pokazati deci da su ona nesto najvrednije sto drustvo ima i obradovati ih za predstojece praznike je nesto najlepse sto svaka sredina moze da urad,i umesto da rasipa narodne pare dajuci nenormalne honorare kojekakvim pevacima.
    Sve cestitke za ovakvu odluku kojom se unosi radost u svaku porodicu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina