Pančevo: Iz budžeta svaki peti dinar za opšte usluge lokalne samouprave

Gotovo 5,2 milijarde dinara biće gradski budžet Pančeva za 2018. godinu, a više nego svaki peti budžetski dinar biće potrošen za opšte usluge lokalne samouprave.

Preciznije, ukupno 22 odsto budžeta, odnosno milijardu i 162 miliona dinara predviđeno je za ovaj program.

Komunalne delatnosti, kako navodi 013info.rs, odneće ukupno 15 odsto budžeta odnosno 772 miliona, dok je za predškolsko vaspitanje i obrazovanje predviđeno 11 posto gradsko budžeta ili 575 miliona dinara. Po visini planirane potrošnje, a tako i po značaju, slede organizacija saobraćaja i saobraćajne infrastrukture - 398 miliona dinara (8 posto budžeta), razvoj sporta i omladine - 390 miliona dinara (8 posto), razvoj kulture i informisanja - 380 miliona (7 posto) i socijalna i dečija zaštita 349 miliona dinara (7 odsto).

Stanovanje, urbanizam i prostorno planiranje sa 249 miliona dinara i osnovno obrazovanje i vaspitanje sa 238 miliona dinara su na po 5 posto gradskog budžeta Pančeva. Poljoprivredna i ruralni razvoj sa 166 miliona dinara su na 3 posto budžeta, a lokalni ekonomski razvoj (79 miliona), zaštita životne sredine (90 miliona), srednje obrazovanje i vaspitanje (106 miliona) i energetska efikasnosti i obnovljivi izvori energije (90 miliona) su na po 2 posto gradskog budžeta za 2018. godinu.

U margini budžeta, sa ispod 1 posto novca, planirani su programi političkog sistema lokalne samouprave (74 miliona dinara), zdravstvena zaštita (42 miliona dinara) i razvoj turizma (21 milion dinara).

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".