Sombor: Na prodaju imovina Fabrike akumulatora

Stečajni upravnik somborske Fabrike akumulatora (FAS) Predrag Ljubović oglasio je prodaju imovine ovog stečajnog dužnika, a krajnji rok za dostavljanje pismenih ponuda je 31. januar.
Sombor: Na prodaju imovina Fabrike akumulatora
Foto: Pixabay
Prodaja imovine biće organizovana u četiri odvojene celine, a na spisku se nalaze nekretnine i vozila nekadašnjeg jugoslovenskog giganta za proizvodnju akumulatora.
 
Švajcarska kompanija "Batagon International" zvanično je stavila pečat na ugovor o kupovini imovine Fabrike akumulatora Sombor polovinom decembra protekle godine nakon višemesečnog pregovaranja.
 
Najvrednija nekretnina koja se prodaje je poslovni prostor i garaža u staroj kasarni na Vencu Radomira Putnika 1 u Somboru, a procenjena vrednost iznosi 85.400 evra.
 
Na prodaju su i salaši koji su bili u vlasništvu FAS-a, a nalaze se u naselju "Trepča". Na dobošu su, takođe, i vozila, radne i priključne mašine.
 
FAS je polovinom decembra 2017. prodat po ceni od 7,35 miliona evra "Batagonu", nakon što su Švajcarci na javnim nadmetanjima za kupovinu imovine preduzeća do tada šest puta popravljali ponude. Prvobitno procenjena vrednost FAS-a, bila je 24,57 miliona evra.
 
Novac na ime neisplaćenih zarada čeka više od 800 bivših radnika fabrike, a njihova potraživanja, kako se procenjuje, iznose oko 400 miliona dinara.
 
Stečaj u Fabrici akumulatora otvoren je pre više od dve i po godine, kada su počeli problemi u Koncernu "Farmakom MB" čiji je deo bila i somborska fabrika.
  • Orwell Vegan

    05.01.2018 11:20
    Istina
    Vojvodina je jedina u svetu gde je propala drzavna lutrija i fabrika akumulatora.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".