Političar optužuje doktorku da je odbila pacijente zbog ispunjene dnevne norme

Lekarka u Zdravstvenoj stanici u Crvenki odbila je da ispiše recept za lek i uput za laboratoriju supružnicima iz Nove Crvenke, iako u tom trenutku nije imala drugih pacijenata.
Političar optužuje doktorku da je odbila pacijente zbog ispunjene dnevne norme
Foto: Pixabay
Suprug Ognjen Kovačević, inače zamenik predsednika opštine, zbog toga je protiv dr Radosave Milovanović podneo prijavu opštinskom zaštitniku prava pacijenata, pišu Novosti.
 
Doktorka kaže da je do 12.15h, kad je Kovačević ušao u njenu ordinaciju, već imala 52 pacijenta, a dnevna norma je 36 pacijenata. Dr Žarko Ševin, direktor DZ u Kuli, u čijem sastavu rade sve ambulante u opštini, o nemilom događaju od 12. januara zatražio je izjave lekarke i glavne sestre u ZS u Crvenki i rekao da će punu istinu utvrditi kad ispita sve okolnosti.
 
Ognjen Kovačević kaže da je bio šokiran odbijanjem doktorke da odvoji pet minuta za ispisivanje recepta i uputa, pa je telefonom iz čekaonice pozvao direktora DZ.
 
Istog dana kad se dogodio sukob s Kovačevićima, doktorki Milovanović je stigao zahtev da se izjasni povodom pritužbe koju je jedan od pacijenata podneo protiv nje inspekciji Ministarstva zdravlja. U prijavi je navedeno da ona samovoljno određuje radno vreme, jer nije htela da u prepodnevnoj smeni primi pacijenta posle 11 sati.
 
"Našla sam se na meti zato što pokušavam da uvedem red", komentar je dr Milovanović. Ona tvrdi da je Kovačević napravio halabuku jer ima vlast, iako on ističe da se nijednog trenutka nije pozivao na funkciju, niti tražio da on i supruga budu primljeni preko reda.
 
Doktorka napominje da je država plaća za normu, a dr Ševin navodi da strukovna udruženja medicinara vrše pritisak na direktore domova zdravlja da izabrani lekari ne smeju da imaju više od 36 pacijenata u jednoj smeni.
  • Lala1

    21.01.2018 08:22
    Nista novo
    Ovo nije nista novo. Sirom vojvodine, zdravstveni sistem je u opstem haosu, nista ne funkcionise. Iako imaju uredno zakazan termin za pregled kod izabranog lekara, mnogi ljudi cekaju 4 sata i vise na pregled. Nedostatak lekara, specijalista i ostalog osoblja je neka sasvim druga prica.
  • Станко

    20.01.2018 11:39
    Lepo
    Од Др је држава направила Дг-дактилографе. Рекли су им да је најважније шта пише у компјутеру, а да је јако мало ичи ништа вредан пацијент. Треба се проверити, можда је по компјутеру тај пацијент обрађен.
  • Likica

    18.01.2018 23:34
    Kako
    Mene zaista zanima kako li je doktorka uspela da do 12 casova uspe da pregleda 52 pacijenta, ako pretpostavimo da za svakog pacijenta mora, u najmanju ruku, bar da pogleda elektronski karton i zabelezi da je tog dana dolazio na pregled, kao i pauza od bar 20 minuta koju koriste. Ocigledno je vrlo sposobna i brza..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.