Zrenjanin: Jugoremedija ponovo na prodaji

Stečajni upravnik Radovan Savić oglasio je novu prodaju zrenjaninske fabrike lekova Jugoremedija javnim prikupljanjem ponuda.
Zrenjanin: Jugoremedija ponovo na prodaji
Foto: 021.rs
Vrednost fabrike lekova procenjena je na blizu 3,9 milijardi dinara. Otkup dokumentacije zainteresovane kupce koštaće 500.000 dinara, a obavezni depozit je 777,3 miliona dinara.
 
U imovinu Jugoremedije spada industrijski kompleks fabrike, pripadajuća oprema, jedan stan, 28 vozila, inventar, prenosi ekapija.com.
 
Prodajom je uključena i intelektualna svojina – 21 žig za lekove, kao i parnica koja se vodi pred Privrednim sudom u Zrenjaninu za povraćaj dozvola za stavljanje 22 leka u promet. 
 
Između ostalog, prodaju se i preparati koji predstavljaju lekove zaštićene robnim žigom, devet komada, i 12 preparata koji predstavljaju generičke lekove za koje Jugoremedija poseduje kompletan tehnološki postupak. 
 
Pokušaj prodaje fabrike u oktobru prošle godine otkazan je nakon žalbe Odbora poverilaca.
 
Ponude se dostavljaju do 19. februara, do 11.45 časova, a samo 15 minuta kasnije ponude će biti javno otvorene u prostorijama fabrike. 
 
Privredni sud u Zrenjaninu proglasio je bankrot te fabrike u novembru 2016. godine, četiri godine posle otvorenog stečaja. Jugoremedija je 2002. bila prodata makedonskoj firmi Jaka 80, čiji je vlasnik Jovica Stefanović, ali je posle višemesečnog štrajka dela zaposlenih i sudskog spora koji je trajao četiri godine raskinut ugovor o privatizaciji, a tome čitajte i OVDE.
 
O tome kako je Jugoremedija zamalo prodata nameštenom kupcu, možete pročitati u našem tekstu OVDE.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina