Pet tona otpada novosadske firme neobezbeđeno u magacinu u Vršcu

Oko pet tona opasnog hemijskog otpada, koji je firma "Briskol" iz Novog Sada ko zna kada ostavila u nebezbednom magacinu u Ulici Generala Emanuela Arsenijevića u Vršcu, još uvek predstavlja opasnost po zdravlje stanovnika okolnih ulica.
Pet tona otpada novosadske firme neobezbeđeno u magacinu u Vršcu
Foto: Pixabay

Reč je o kućnoj hemiji kojoj je odavno prošao rok trajanja, a koja godinama stoji neobezbeđena, s obzirom da su nesavesni građani sa krova magacina skinuli salonit ploče, a velika metalna vrata ukrali.

Nakon apela Vrščana, čije su kuće odatle udaljene svega dvestotinak metra, reagovala je Pokrajinska inspekcija za zaštitu životne sredine i naložila PD "Vojvodina", u čijem je vlasništvu magacin, da ga ograde i "Briskolu" dali rok da do sredine februara ukloni otpad na zakonom propisani način.

"Novosti" podsećaju da su i pre dve godine pisali o ovom ekološkom problemu, nakon čega je "Briskol" odatle uklonio 23,5 tona hemikalija, među kojima je bio i veoma opasni "lizol". Pet tona tada nije moglo da stane u kamion koji je transportovao otpad u inostranstvo na uništenje, pa su plastične flaše sa kućnom hemijom upakovane u džakove, ostale u ovom objektu. 

  • pera

    22.01.2018 13:04
    kontrolisati
    Da li inspekcija proverila da je opasni otpad prešao carinu ili se otpad deponovao u prvom jarku? Na kontejnerima koji su postavljeni pored puta Novi Sad - Beograd, često se vide kamioni i kombi vozila koja u kontejnere ubacuju ogromne količine raznog otpada. Vreme je da inspekcija počne da proverava po knjigama firmi koje posluju sa opasnim materijama, kako se i gde odlažu opasne materije. Ako ne misle na nas i našu decu, inspektori bi mogli da misle bar na sebe i svoju decu?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.