Pančevo: "Taksa na točkove" u budžet donela 362 miliona

Ekološka taksa koju grad Pančevo kao budžetski prihod naplaćuje je 100 dinara po svakoj toni prometa robe u Rafineriji, Petrohemiji i Azotari.
Pančevo: "Taksa na točkove" u budžet donela 362 miliona
Foto: 021.rs

Prošle godine tako je ostvaren prihod od ukupno 362,8 miliona dinara prihoda za gradski budžet. U ukupnom iznosu za robu u Rafineriji ostvareno je ukupno 332 miliona dinara. Dok je za robe koja je prošla kroz Azotaru i Petrohemiju ukupno naplaćeno 30,7 miliona dinara.

U strukturi prihoda ostvarenih preko rada Rafinerije NIS je za utovara i istovar svoje robe isplatio gradu Pančevu 175,2 miliona dinara dok oni koji su preuzimali rafinerijske proizvode u Pančevu a nisu NIS uplatili 156,8 miliona dinara, navodi 013info.rs

Interesantno je da ni Azotara ni Petrohemija tokom čitave 2017. godine nisu imali ni tonu robe koja je kod njih istovarena, a da je za nju naplaćena gradska ekološka taksa.

  • veki

    15.02.2018 14:59
    lopovi
    Kako može biti interesantno, da neko plaća porez na nešto što nije opravdano ni dokumentovano?
    To su onda onda pljačka i iznuđivanje novca!
    Oni baš guše svaki sektor. Boje se da nekom ne ostane novca da isplati radnike.
    Treba da ulože bez oklevanja žalbu EU.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".