Inicijativa o osnivanju srpsko-ruskog humanitarnog centra uskoro pred poslanicima

Predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor rekao je da će se vojvođanski parlament uskoro izjasniti o inicijativi poslaničke grupe Srpske radikalne stranke da se u Pokrajini formira Srpsko-ruski humanitarni centar, po uzoru na onaj u Nišu.
"Formalnopravno, inicijativa SRS u Skupštini Vojvodine ispunjava poslovničke zahteve da se nađe na dnevnom redu i naći će se na dnevnom redu, pa će se poslanici izjasniti o inicijativi da se formira Srpsko-ruski humanitarni centar u Vojvodini", rekao je Pastor za Dnevnik. 
 
Prva naredna sednica Skupštine Vojvodine, na kojoj bi se mogla naći inicijativa poslanika SRS, trebalo bi da bude održana 6. marta.
 
Poslanička grupa SRS predala je nedavno vojvođanskom parlamentu zvaničan zahtev o pokretanju inicijative za formiranje Srpsko-ruskog humanitarnog centra u Vojvodini. Radikali su uz zahtev predali i 31.157 potpisa podrške građana da se formira taj centar. 
 
U obrazloženju SRS stoji da je Vojvodini neophodan jedan takav ozbiljan centar za hitne intervencije u vanrednim situacijama, kao i za intervencije u slučaju prirodnih nepogoda, požara i poplava.
  • au

    26.02.2018 10:56
    djoni
    mislis oni rehabilitovani
  • proka

    26.02.2018 09:42
    bolje ne
    Ako će ga voditi humanitarci kao ovi što vode NIS bolje NE !!
  • VladaN

    25.02.2018 21:53
    @Zox
    Ozbiljne? Čisto politikanstvo a vi i slični ne lupetajte i ko vam daje za pravo da ikoga nazivate okupatorom. Tipično radikalski ,"ako nisi sa nama....". Kako bi vi i radikali bili politički živi kada ne bi brkali "babe i ruse"? Šta bi bilo kada bi iko, recimo ovaj sa fotogtafije, rekao da ste vi i rusi okupatori pošto živite na delu teritorije koja je anektirana posle Velikog rata a rusi su ih držali 45godina pod "gvozdenom zavesom"? Budite razumni, Vojvodina je samo žrtva srbijanskog politikanstva a ne pametne i odgovorne srpske nacionalne politike i nikako nije pogodno tlo za ovakve radikalske perverzije.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".