Znatan porast vodostaja na vojvođanskim rekama, na delu Save redovna odbrana

Zbog znatnog porasta vodostaja, jutros je na delu Save uvedena redovna odbrana od poplava.
Porast vodostaja na vojvođanskim rekama prouzrokovan je visokim temperaturama i topljenjem snega.
 
Najveći porast beleži se na Savi, pa je na deonici kod Klenka, dugoj 3,88 kilometara, jutros proglašena redovna odbrana od poplava. Kod Šapca je jutros izmereno 406 centimetara, kažu u "Vodama Vojvodine". 
 
Navode da RHMZ prognozira dalji rast vodostaja na Savi, ali umereniji nego tokom protekla dva dana kada je Sava porasla za gotovo metar i po.
 
Redovna odbrana na Savi kod Šapca proglašava se pri vodostaju od 400, a vanredna kada vodostaj dostigne 500 centimetara. Vodostaj za redovnu odbranu na Savi kod Sremske Mitrovice je 650, a za vanrednu odbranu 750 centimetara.
 
Manji porast vodostaja beleži se i na Dunavu i Tisi, dok su banatski vodotoci, posle porasta u proteklih nekoliko dana, sada uglavnom u stagnaciji.
  • mrk

    10.03.2018 15:15
    znatnog porastaja... porasle reke pola metra a i u startu su bile niske za ovo doba godine. cuj odbrane... dunav se brani na preko 700 a sad je jedva preko 200

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".