Pančevo: Grad da zameni neku imovinu sa crkvom za Svetosavski dom

Grad Pančevo je prošle godine zakupio od Srpske pravoslavne crkve Svetosavski dom, koji je ranije bio poznat kao Studentski dom.

Bila je zakupljena velika koncertna sala sa tehnološki povezanim prostorijama. Zakup je izvršen preko gradskog Kulturnog centra, koji je za programe kulture povremeno koristio veliku salu.

- Iskustva su odlična, niko od izvođača nije bio nezadovoljan, naprotiv, svi su imali reči hvale. Veliko je interesovanje ljudi iz kulture za ovaj prostor. Očekujemo da ćemo i ove godine zahvaljujući razumevanju crkve nastaviti da sporazumno koristimo ovaj prostor za programe u kulturi. U 2018. godini nemamo ugovor o godišnjem zakupu, kao prošle godine – kaže za 013info.rs direktor Kulturnog centra Nemanja Bogdanov.

Vraćanje publike u prostor Svetosavskog doma koji je decenijama, pre nego što će biti vraćen crkvi, bio poznat kao Studentski dom, izazvalo je velike simpatije pre godinu dana. Bogdanov kaže da je organizovanje događaja u prostoru doma naišlo na posebno dobru reakciju Pančevaca, koji imaju 30 i više godina i koji se sećaju kako je radio Studentski.

- Nema razloga da dobro ne sarađujemo sa vlasnicima prostora i na ovaj novi način, u 2018. godini. Lično smatram, a to ću predložiti i gradskoj vlasti, da bi trebalo sa nadležnima u crkvi razgovarati o zameni imovine. Recimo da grad ustupi neki prostor za izgradnju crkve u Pančevu, a da zauzvrat grad odnosno Kulturni centar dobiju Studentski dom – zaključuje Bogdanov.

  • "Gradjanin-škola-

    13.03.2018 08:39
    crkva-država"
    Zašto država isto tako neće da zameni imovinu gde je ona na mom placu izgradila školu, za neku drugu koju poseduje, već hoće da mi u sedam godina isplati 15% od procenjene vrednosti moje imovine?
  • Vlada

    13.03.2018 08:16
    ---
    Pogledajte "razumevanje" crkve za legendarno mesto, čardu "Na kraj sveta" iz Arkanja kraj Kovilja. Crkva je srušila bagerima, u inat svima i ironično saopštila da će da napravi veću, lepšu i bolju čardu. Pogledajte vozni park crkve o kojoj ovde pričamo i biće vam svima jasno kakva dela možemo od njih da očekujemo. Čak ni ono što propovedaju više nema smisla, a dela su im slična onima koje čine vlasti - mafijaška. Srebroljublje im je svima pomutilo umove. Nije džabe komunistima crkva bila trn u oku. Današnja vlast rehabilituje zločince i crkvu, pa šta da očekujemo nego povratak zla, na mala i velika vrata.
  • Drndara

    13.03.2018 08:08
    A kako bi bilo da crkva počne da plaća porez na promet i nekretnine? I da popovi sami sebi uplaćuju zdrvstveno i penziono osiguranje?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.