Potrošili 60 miliona dinara pa zaključili da behaton "nije bio najbolje rešenje"

Ulica Josipa Kramera u centru Kule zatvorena je i čeka četvrtu rekonstrukciju, iako je za manje od dve godine u radove uloženo više od 60 miliona dinara iz samodoprinosa gradjana.
Potrošili 60 miliona dinara pa zaključili da behaton "nije bio najbolje rešenje"
Foto: Pixabay
Behaton ploče, nazvane po Šekspirovim tragičnim ljubavnicima "Romeo" i "Julija", koje su opštinski čelnici doslovno tražili u specifikaciji javne nabavke, a stručni nadzor ih ocenio kao adekvatne, pokazale su se kao klimavo rešenje, piše Vojvodjanski istraživačko-analitički centar (VOICE).
 
Nakon toga, predsednik opštine Kula pozvao je na odgovornost izvodjača radova, a stručni nadzor je sada ocenio da "najverovatnije ova vrsta behaton ploča ne odgovara", iako ranije nije imao primedbi.
 
Za trajnu popravku investicije koju su gradjani Kule platili desetinama miliona dinara iz samodoprinosa, sada se predlaže zamena behatona ili tradicionalno asfaltiranje, preneo je VOICE.
 
Pre manje od dve godine kao najpovoljnija izabrana je ponuda grupe medju kojima je bio upravo proizvodjač "Romea" i "Julije" preduzeće "Transkoop" iz Paraćina. Na čelu izvodjača radova je subotička "Terax gradnja" koja je trebalo da sa paraćinskim proizvodjačem behatona i preduzećem "Sombor-elektro" izgradi novu kanalizacionu i vodovodnu mrežu, javnu rasvetu i kolovoznu i pešačku zonu ukupne površine oko 7.000 metara kvadratnih.
 
Vrednost zaključenog ugovora iznosila je 53 miliona dinara dok je za obavljanje stručnog nadzora izabrana subotička firma "Suprojekt". Prvobitni iznos investicije porastao je na preko 60 miliona dinara zbog nepredvidjenih radova na atmosferskoj kanalizaciji, navodi VOICE.
 
Ubrzo nakon svečanog otvaranja ulice krajem 2016. godine pojavili su se prvi problemi u vidu rasklimanih i ispalih ploča, a već u aprilu 2017. godine ulica je zatvorena za saobraćaj.
 
"Za rasklimane behaton ploče na kolovozu bila je kriva zima, ali i nedovoljna zbijenost podloge", objasnio je tada predsednik Skupštine opštine Kula Velibor Milojičić.
  • U ime naroda

    24.03.2018 18:54
    Ulice
    Nije samo Kramerova ili taj deo Kramerove problem. Gotovo da nema ulice gde nema rupa tj kratera. Kao da smo neko selo u Africi. Proci celom duzinom Titove je avantura kao kad Frodo nosi prsten, a pre koju godinu su popravljali. I skoro sve sporedne ulice su sa rupama. Negde samo postave znak/signalizaciju i to tako ostane mesecima, godinama. Ne znam cija je nadleznost, dal je Backa put, ili ko vec, ali putevi moraju da se odrzavaju i mora postojati neki minimum kvalitet u izvedbi radova. E tu se opet vracamo na jednacinu kvalitet / pare x zarada2 x burazersko poslovanje = ovo stanje u drustvu.
  • Lala

    24.03.2018 17:45
    Crnjak
    Da nije opet onaj cuveni esejista Mirovic Behatoncic umesao svoje papke??
  • Bata Gale

    24.03.2018 16:23
    Mislim šta reći
    Šta očekivati od ljubitelja tuđeg zlata i od vajkada volje da se na brzinu obogati na konto tuđe grbače...
    Dobro, sada ima potporu partije da može da se obogati na konto više grbača....
    Naravno, neće odgovarati, neće podneti ostavke, neće biti nikakve sankcije... pojeo vuk magarca, a kaldrma prodata u Austriji i neko se lepo opario...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".