Vrbas: Počinje uređenje gradskog groblja

Vrbaski komunalci pripremaju se, mimo redovnog održavanja, za akciju uređenja Gradskog groblja u Vrbasu.
Ukoliko vremenski uslovi dozvole, subota, 5. maj, za njih će biti radni dan.
 
Gradsko groblje u Vrbasu prostire se na površini od osam hektara. Na nešto više od 8.300 parcela, počiva blizu 18.000 pokojnika. Održavanje ovog prostora zaposlenima u Kapeli JKP "Komunalac" iziskuje mnogo vremena i napora.
 
"Sada u ovom periodu radimo redovno košenje. Izlaze nam u susret naše kolege iz 'Zelenila' i 'Puta', tako da svim radnim danima kada smo u mogućnosti radimo etapu, po etapu. U subotu nam predstoji ozbiljnije uređenje, pojačanje stiže iz ostalih jedinica i nadamo se da ćemo sve planirae poslove na uređenju uspeti da završimo u jednom danu', kazao je šef Kapele Miljan Vujović.
 
Prolećnom uređenju, podseća Vujović, prethodila je još jedna velika akcija.
 
"Krajem januara iskoristili smo prijatne temperature i raskrčili korov. Urdili smo i ona grobna mesta koja, nažalost, srodnici pokojnika nisu održavali", priseća se Vujović.
 
Na osnovu ugovora s lokalnom samoupravom, JKP "Komunalac" povereno je košenje i održavanje groblja, dok je uređenje samih grobnih mesta, odnosno, parcela u nadležnosti zakupaca.
  • BB

    03.05.2018 22:03
    Srecan rad i hvala
    Tamo mi lezi pola rodbine I bliskih ljudi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.