Zrenjanin: Tribina o zatiranju antifašističkih tradicija

Na Dan pobede, u sredu, 9. maja, u Zrenjaninu će premijerno biti prikazan dokumentarni film o narodnom heroju Žarku Zrenjaninu.
Zrenjanin: Tribina o zatiranju antifašističkih tradicija
Foto: Pixabay (ilustracija)
Autori filma su Branislav Markuš i Robert Fai. Snimljen je povodom inicijative desničarskih organizacija da se gradu Zrenjaninu promeni ime, bez saglasnosti njegovih stanovnika, kažu u Zrenjaninskom socijalnom forumu.
 
Posle projekcije biće organizovan razgovor o zatiranju antifašističkih tradicija u Srbiji i Zrenjaninu. O toj temi govoriće Andrija Popović, istoričar, doktorand na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu i Miroslav Samardžić, politikolog i aktivista ZSF. Očekuje se da će na tribini učestvovati i članovi porodice Žarka Zrenjanina i predstavnici SUBNOR-a.
 
Početak je u 19 sati, u sali Mesne zajednice na Bagljašu.
  • Vlada

    05.05.2018 20:06
    ---
    Bez predaje!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina