Sombor: Realizacija prošlogodišnjeg budžeta 80 odsto

Gradsko veće Sombora je na poslednjoj sednici usvojilo odluke koje će se naći na dnevnom redu predstojećeg zasedanja gradske skupštine, zakazane za petak.

Prema zvaničnom izveštaju, kako navodi SOinfo.rs, u prošloj budžetskoj godini ostvareni tekući prihodi, primanja i preneta sredstva bila su na nivou od 2,547 milijardi dinara.

- U navedenom iznosu tekući prihodi iznose 2.432.585.129 dinara, a preneta sredstva iz 2016. godine 115.237.552 dinara. Ukupni prihodi u 2017. godini, ostvareni su na nivou od 80,34 odsto od planiranih, a u odnosu na ukupno ostvarene prihode u 2016. godini nominalno su veći za oko četiri odsto. U prošloj budžetskoj godini rashodi i izdaci izvršeni su u ukupnom iznosu od 2,498 milijardi dinara - objavljeno je na gradskom sajtu.

Članovi Veća utvrdili su i predlog Programa zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta na teritoriji grada Sombora za 2018. godinu, kao i predloge Rešenja o obrazovanju Komisija za sprovođenje licitacija za davanje u zakup državnog poljoprivrednog zemljišta, odnosno za izradu predlog Programa godišnjeg uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta u 2019. godini. Većnici su prihvatili predlog Komisije za raspodelu sredstava po javnom pozivu za dodelu sredstava za finansiranje ili sufinansiranje projekata udruženja koja neguju identitet nacionalnih manjina.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina