Zrenjanin: Počelo izdavanje rešenja o postavljanju prinudnih upravnika

U Zrenjaninu je počelo izdavanje rešenja o postavljanju prinudnih upravnika u stambenim zajednicama koje se u zakonskom roku nisu registrovale.

Rok je, istina, davno istekao, ali su inspekcijske službe prvo upozoravale stanare šta im je obaveza, a kada su i ti rokovi istekli, gradska uprava je počela sa postavljanjem prinudnih upravnika.

"Prema nalazima inspekcije, 25 stambenih zajednica nije registrovano i one će ubrzo dobiti prinudne upravnike", kaže za portal zrenjaninski.com Milica Samardžija iz Odeljenja za imovinsko-pravne poslove u Gradskoj upravi.

Prinudni upravnici biće izabrani iz redova licenciranih profesionalnih upravnika iz Zrenjanina. Naknada za prinudne upravnike određena je gradskom odlukom, i u odnosu na broj stanova i poslovnih prostora u stambenoj zajednici, kreće se od 315 do 442 dinara po stanu.

"U svakom trenutku, skupština stanara može da izabere upravnika i time se prinudna uprava završava", objašnjava Samardžija.

U Zrenjaninu je registrovano 415 stambenih zajednica. Iako je u startu bilo više onih koji su upravnike izabrali iz sopstvenih redova, situacija se polako menja u korist profesionalnih. Za jedan broj "običnih" ljudi obaveze koje upravnici imaju po novom Zakonu o stanovanju prevelik su zalogaj, a negde i prete da poremete susedske odnose. Zato je već bilo zahteva da se na mesto upravnika iz redova stanara postave profesionalni upravnici.

Inače, u Zrenjaninu, zaključno sa današnjim danom, ima 17 profesionalnih licenciranih upravnika.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina