Počeli Dani Vojvodine u Istri

U Puli su danas počeli Dani Vojvodine u Istri, trodnevna manifestacija kojom svoju turističku ponudu predstavlja 10 vojvođanskih gradova i opština.
Počeli Dani Vojvodine u Istri
Foto: Pixabay
"Namera nam je da još više skratimo i umanjimo tu virtualnu kilometražu između Novog Sada i Pule, Palića i Motovuna, Učke i Fruške gore, imeđu negdašnjeg Panonskog mora i Jadrana", poručile su direktorka Turističke organizacije Vojvodine Nataša Pavlović i njena saradnica Danijela Jokanović.
 
Pavlović je rekla da u Vojvodini proteklih nekoliko godina raste broj stranih turista, čemu su znatno doprineli i gosti iz Hrvatske, kojih je 10 odsto više. Ona veruje da Vojvodina, svojom bogatom i raznovrsnom turističkom ponudom, može privući znatno više gostiju iz Istre i svih ostalih krajeva Hrvatske.
 
"Cilj nam je i da na polju turizma dodatno unapredimo već tradicionalno dobru saradnju Istre i Vojvodine, evropskih regija koje se uzajamno prepoznaju po jedinstvu i skladu različitosti, a zajedno dele ključne evropske vrednosti", istakla je Pavlović. Ona je ocenila da je "mnogo više zajedničkog što nas uzajamno privlači, nego razlika zbog kojih bismo se trebali brinuti".
 
Dane Vojvodine u Istri koncertom na Trgu Portarati otvaraju grupa Vrelo i ansambl Panonija, koji savremenim izrazom baštine vojvođansku muzičku tradiciju. U petak i subotu, uz mnoge poslovne sastanke, Vojvođani će u Ulici Giardini prirediti dvodnevnu degustaciju vina iz vinogorja vojvođanske ravnice.
 
Turistička organizacija Vojvodine, posle nezvaničnih razgovora u Privrednoj komori Istarske županije, najavila je moguću saradnju na području turizma u banjama, koji proteklih godina beleži značajan rast.
  • Aleksandar

    15.06.2018 22:35
    Samo u Srbiji se jos uvek ljudi primaju na jugoslovenstvo... mozga bez.
  • V

    15.06.2018 19:55
    @tzv. "Петровград"
    to da li su Istra, Kvarner i Dalmacija autonomne pokrajine ili nisu nije vaš problem.
    Vaš problem je to što imate nakaradna shvatanja, počev od nadimka koji izdvaja jedan kratak delić istorije koji poturate kao nešto bitno čemu treba težiti, a naročit problem vam je to što autonomiju doživljavate kao nešto loše.
    Autonomija nije loša, naprotiv, dobra je. Dok je bila autonomna, Vojvodina je bila znatno iznad republičkog proseka, a danas je ispod republičkog proseka (podatak sa sajta Republičkog zavoda za statistiku). Takođe, dok je bila autonomna, u njoj nije bilo separatizma.
    Po vama Tito je učinio zlo Srbiji stvarajući autonomne pokrajine... Kamo sreće da Srbija tj. Milošević nije državnim udarom protivustavno oduzeo te autonomije. Svima bi bilo bolje.
  • Петровград 1594

    15.06.2018 14:11
    Luis
    Паметнији си био док си певао.

    Milos
    То је та толерантност док први пут не закрваве очи и не почне да стреља неистомишљенике.
    Него смири те живце и правац Плоче и Кореница па тамо агитуј.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.