Turnir u preferansu dobio novac poreskih obveznika za programe obrazovanja i nauke

Igrači preferansa iz Vojvodine ovog leta na turniru u Elemiru kartaće se o trošku lokalnog budžeta, tačnije poreskih obveznika.
Turnir u preferansu dobio novac poreskih obveznika za programe obrazovanja i nauke
Foto: Pixabay
Komisija za vrednovanje i finansiranje programskih aktivnosti i projekata udruženja i amaterskih kulturno-umetničkih društava odlučila je da preferans klubu "Elemir" dodeli 400.000 dinara za ovaj turnir. Sa obrazloženjem da se novac daje na ime "podsticanja programa iz oblasti obrazovanja i nauke", ali nije objašnjeno u čemu je njihova veza s preferansom. Osim ako se ne računa da je predsednik i najbolji igrač kluba član Gradskog veća, pišu Novosti.
 
Odluka komisije još uvek nije konačna, jer nezadovoljni učesnici konkursa imaju pravo prigovora.
 
To će verovatno učiniti 12 odbijenih udruženja, koja su ukazala i na raspodelu budžetskih para, kako tvrde, "po babu i po stričevima". Navode da je rekordna svota data igračima preferansa, ali je i brojnim drugim udruženjima odmereno 100.000 do 250.000 dinara za "neverovatne aktivnosti poput širenja ljubavi".
 
"Udruženje Tiska priča dobilo je 250.000 dinara za projekat 'Ventilacija i protivpožarna zaštita putnog saobraćaja tunela', mada u Zrenjaninu i Banatu nema nijednog tunela", navode iz jednog odbijenog KUD-a za Novosti. Takođe, iznose i primedbu da je izgleda kumovala i "zavičajna veza", jer je veliki novac otišao udruženjima iz Kleka, u kojem žive uticajni lokalni funkcioneri i gradonačelnik. "Klek u srcu" dobio je 300.000, a "Hercegovina u srcu" 350.000 dinara.
 
U komisiji, međutim, tvrde da su radili po zakonu i nastojali svima da izađu u susret, iako se na konkurs prijavilo više od 100 udruženja.
 
"Mislim da smo pošteno uradili svoj posao. Nezadovoljni imaju pravo žalbe, tu smo da ispravimo ako smo nešto pogrešili", kaže Slaviša Vlačić, član Gradskog veća i predsednik komisije, ne želeći da komentariše dodeljivanje rekordne svote kartaškom klubu iz Elemira.
  • ISTINKO

    05.07.2018 20:46
    Kulturna igra
    Šta fali preferansu, ako se igra kulturno u tišini muzeja ili galerije, bez pcovanja i podrigivanja, onda je ne samo kulturna igra, nego i naučna i to na nivou doktorata Neše Sline, na nivou diplome gsn Tome, na novou lirsko-intelektualnog izraza lica gsn Vesića,...
  • AlexB

    05.07.2018 09:52
    pa za sta
    sve odlaze nase pare ovo i nije tako strasno.
  • Kaligula

    05.07.2018 09:50
    A nema opreme u bolnicama i lekova...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.