Zrenjanin: Rusi zainteresovani za "Jugoremediju"

Stečajni upravnik zrenjaninske "Jugoremedije" oglasio je drugu po redu prodaju ove propale fabrike lekova, a među zainteresovanima je i kupac iz Rusije.
Zrenjanin: Rusi zainteresovani za "Jugoremediju"
Foto: Pixabay
Kao i prilikom neuspele prodaje u februaru, primenjuje se metod javnog prikupljanja ponuda po procenjenoj vrednosti od 3,9 milijardi dinara. Kako pišu Novosti, "Jugoremedija" se kupcima nudi sa nekretninama i opremom, ali i parnicom koja se vodi pred Privrednim sudom u Zrenjaninu
 
Parnica se odnosi na tužbu protiv novosadskog "Union medika", bivšeg zakupca pogona, da bi vratio dozvole za stavljanje lekova u promet za 22 preparata. Odbor poverilaca smatra da fabrika bez ovih dozvola nikome nije ni potrebna i da se ponovo igraju "mutne igre" oko jedine preostale domaće farmaceutske kompanije.
 
"Ovakvim forsiranjem prodaje kao da se namerno ide na obaranje cene ili fabrika namešta uzurpatoru dozvolu. To nećemo dozvoliti, a očekujemo i da reaguje država koja je vlasnik 47 odsto kapitala", rekao je Vladimir Pecikoza, predsednik odbora poverilaca.
 
Zainteresovanih za kupovinu fabrike lekova ima nekoliko. Jedna švajcarska firma je dugo pregovarala sa državom, ali je iz nepoznatog razloga odustala. Kako Novosti saznaju, postoji i zainteresovani kupac iz Rusije.
  • Milan Perkov

    06.07.2018 09:39
    Ivanova 32
    Tito i narod su sve ovo stvorili da Vi sad prodajete? Ko vam daje pravo? To je od naroda i neka narodu isplate dio. Sramota.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina