Pančevo: Veće kazne za stanare koji se ne pridržavaju kućnog reda

Novi nacrt odluke o opštim pravilima kućnog reda utvrđuje nova pravila ponašanja u urbanim sredinama u Pančevu.
Pančevo: Veće kazne za stanare koji se ne pridržavaju kućnog reda
Foto: Pixabay
Za sve vlasnike stanova koji se ne pridržavaju novih propisa kazne će biti i do četiri puta veće nego do sad.
 
Pančevci su dobili novi bonton ponašanja u kojem ima i dosta starih odredbi kojih se nisu pridržavali. I do sad je bilo zabranjeno sušenje veša na terasi koja je vidljiva sa ulice, nije bilo dozvoljeno skladištenje starih predmeta na balkonima koji narušavaju izgled zgrade, kao ni istresanje mrva.
 
Novost je da su propisane kazne za ove prekršaje bile dve i po hiljade, a sada su deset hiljada dinara.
 
I po novoj odluci o komunalnom redu kažnjavaće se svi kojima curi klima uređaj, a i saksije za cveće na balkonima moraju biti dobro osigurane i ne smeju propuštati vodu prilikom zalivanja.
 
Novost je da su sad roditelji odgovorni za svoju decu koja u toku kućnog odmora prave buku u dvorištu ili stanu.
 
"Nije dozvoljeno skakanje, vikanje, puštanje glasne muzike, igranje loptom kako u stanu, tako i u neposrednoj blizini objekta u toku kućnog odmora. Svaka zgrada je dužna da ima svoju tablu za obaveštenja, a na kojoj će biti i odluka o izboru upravnika, spisak stanara sa članovima porodice i odluka o kućnom redu. Po prijavi građana komunalna inspekcija i komunalna policija su nadležne za sprovođenje i poštovanje kućnog reda", kaže Vanja Rakidžić, Rukovodilac unutrašnje kontrole Gradske stambene agencije u Pančevu.
  • Novosađanka

    16.07.2018 09:52
    Zakoni, dašta
    Strašno je što ovakve stvari treba da reguliše zakon. Recimo, sušenje veša. Vidim, Italija propade i niko im više ne dolazi jer šire veš izmedju dve zgrade. A što se tiče dece s loptama, to je danas toliko retko uopšte videti, skoro isto koliko i da se neki donesen zakon primenjuje. Nekad je moj Novi Sad bio divno mesto za život, komšije su se poštovale a ne tužakale, ali sad svima sve smeta, a grad nam nikad nije bio prljaviji i nebezbedniji. Manje me nerviraju deca s loptom od većine ljudi u zgradi koji svojoj deci podele mobilne telefone da bi bila mirna a onda zagledaju ko širi veš na terasi i čije dete se nasmejalo u hodniku za vreme tzv policijskog sata. I ja slušam svakog dana kako se komšije glasno svadjaju pred rodjenim detetom. Ali to dete nema loptu, tako da je sve ok.
  • @bezvlašće

    16.07.2018 09:31
    Izgleda da je problem sistemski. Mi imamo isti problem. A mozda je i isti komsija
  • Pera

    16.07.2018 09:14
    Dodjosi
    Kod mene komsija bosanac radi stolarske radove nocu i u vreme poslepodnevnog odmora.Prijavljivali ga vise pita, ali rezultat nikakav.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".