Vrbas: U toku košenje na dečijim igralištima

Ekipe Zelenila vrbaskog "Komunalca" pokosile su danas blizu 10.000 kvadratnih metara travnatih površina na dečijim igralištima "Mladost" i "Joakim Vislavski Kime" u Starom Vrbasu.
Kosidbu obavljaju na osnovu ugovorenih radova s Odeljenjem za inspekcijske poslove opštinske uprave Vrbas.
 
Rano jutros mašinskim kosačicama i trimerima radnici Zelenila kosili su najpre "Mladost", igralište oko koga se prostire 5.600 kvadrata travnatih površina. Na igralištu su smešteni fudbalski teren, teren za odbojku na pesku, mnoštvo sprava za dečiju igru, letnjikovac, tako da ovaj prostor okuplja veliki broj dece i odraslih.
 
"Ovo je treća akcija košenja od ukupno četiri na koje nas obavezuje ugovor s lokalnom samoupravom. Velike količine padavina doprinele su bržem rastu trave, ali i usporenijem košenju. Danas je trava pokošena i na sportskim terenima 'Joakim Vislavski Kime', takođe, u Starom Vrbasu", kaže master hortikulture Milica Stević.
 
Akciju košenja trave na dečijim igralištima, ekipe Zelenila nastaviće i sutra. Mašine će se naći u Ulici Svetozara Markovića, na igralištu u blizini kapele Vodice, kao i na igralištu u naselju Vinogradi. Uporedo s ovim radovima košenje će se obavljati na potezu od Iđoškog puta do Opšte bolnice Vrbas, u Milana Čekića ulici, kao i na prostoru oko Stare ciglane.
 
Zaposleni u Zelenilu apeluju na sugrađane da ne bacaju smeće u blizini igrališta jer time, ne samo što zagađuju prirodnu sredinu, već daju i loš primer najmlađim stanovnicima opštine Vrbas.
  • Sigurnosni pojas

    16.07.2018 22:00
    Dobro je da ste objavili ovu vest, obicno ljudi ostave decu u dubokoj travi citav dan. Mogli su ih pokositi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.