Uskoro tehnička dokumentacija za radove na Hertelendu

Pokrajinska vlada je na današnjoj sednici usvojila je informaciju o potrebi rekonstrukcije i regionalne Opšte bolnice "Dr Radivoj Simonović" u Somboru, kojoj gravitira blizu 190.000 stanovnika Zapadnobačkog okruga.
U prvoj fazi, Pokrajinska vlada će, zajedno sa lokalnim samoupravama Sombor, Apatin, Odžaci i Kula, obezbediti sredstva za sufinansiranje izrade projektne dokumentacije i kompletnu adaptaciju zgrade Hirurškog bloka, koja nije temeljnije obnavljanja od kako je izgrađena 1987. godine.
 
Druga faza obuhvata dogradnju novog dela za odeljenja neurologije, pneumoftiziologije i interne medicine, a treća adaptaciju ostalih objekata i uređenje prilaznih puteva i kruga bolnice.
 
Pokrajinska vlada je danas razmotrila i dala saglasnosti na izmene programa rada i finansijske planove više pokrajinskih institucija za 2018. godinu.
 
Za izmenu programa poslovanja DOO "Parka Palić", obezbedila je dodatnih 100 miliona dinara za projekat proširenja sadržaja na termalnom bazenu na Muškom štrandu na Paliću, kako bi ponuda bila još atraktivnija.
 
Fondu za pružanje pomoći izbeglim, prognanim i raseljenim licima Vojvodine sredstva su povećana za 20,28 miliona dinara. Ona su namenjena za jednokratnu novčanu pomoć učenicima srednjih škola iz izbegličkih i raseljeničkih porodica, otkup seoskih domaćinstava i za projekat pružanja pomoći izbeglicama u ostvarivanju svojih vlasničkih prava na nekretninama u BiH.
 
Za izradu Prostornog plana područja posebne namene biciklističkog koridora duž državnog puta, na deonici Novi Sad – Beograd (Batajnica), Zavodu za urbanizam Vojvodine obezbeđeno je dodatnih osam miliona dinara.
 
Nakon prethodno usvojene informacije o rekonstrukciji i dogradnji postojećih objekata i izgradnja novih objekata u okviru kompleksa dvorca Hertelend u Novom Bečeju, Pokrajinska vlada zadužila je Upravu za kapitalna ulaganja Vojvodine da sprovede postupke za finansiranje izrade tehničke dokumentacije i tehničku kontrolu projekta, za to izdvojila 15 miliona dinara kako bi se obezbedili uslovi za nastavak izgradnje ovog objekta sa novom namenom.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".