Mlada roda ranjena iz vatrenog oružja, još uvek nema elemenata za prijavu

Mlada bela roda upucana je u četvrtak najverovatnije iz vatrenog oružja na teritoriji Mačvanske Mitrovice.
Mlada roda ranjena iz vatrenog oružja, još uvek nema elemenata za prijavu
Foto: 021.rs
Pokrajinski zavod za zaštitu prirode i Pokrajinska inspekcija za zaštitu prirodnih dobara i ribljeg fonda reagovala je po prijavama sa terena i zatekla povređenu rodu, koja je odmah prebačena u jednu veterinarsku ordinaciju u Novom Sadu.
 
Kako za 021 kaže načelnik odeljenja za kontrolu zaštite i korišćenja prirodnih dobara i ribljeg fonda u Pokrajini Nemanja Ivanović, povređenoj rodi je ukazana sva neophodna veterinarska pomoć u Novom Sadu. Međutim, niko od osoba zatečenih na lokaciji nije želeo da da bilo kakvu izjavu ili pruži bilo kakvu informaciju na koji način je roda povređena.
 
"Prilikom pregleda, utvrđeno je da ima višestruki prelom krila. Prijava još nije podneta jer još uvek nemamo elemenata za podnošenje prijave, odnosno na osnovu prvog pregleda nije bilo moguće sa sigurnošću utvrditi na koji način je nastala povreda. Danas u toku dana povređena roda će biti prebačena u prihvatilište Zoovrta na Paliću, gde će biti zbrinuta i detaljno pregledana pa ćemo imati više informacija o ovom slučaju", navodi Ivanović.
 
 
Kako dodaje, od početka godine ovo je drugi slučaj povređivanja roda koji je prijavljen nadležnima u Pokrajini.
 
Inače, rode, kao ptice selice, svake jeseni kreću na veliku seobu u jatima. Ova povređena roda najverovatnije će se oporavljati mesecima na Paliću i ove godine neće uspeti da se preseli na jug.
  • Ornitolog

    04.08.2018 15:17
    Upucana roda
    Pogledajte da li ima koji golubar oko lokacije gde je roda nađena. Jedan takav umobolnik je to uradio pre par meseci kod Niša.
  • Vlada

    04.08.2018 08:28
    ---
    Još nema i neće ni biti prijave, jer je društvo iskvereno, korumpirano i bez potrebne svesti o zlu kojem smo okruženi i koji činimo prirodi i nama samima.
  • dobrotvorka

    03.08.2018 21:42
    @cipiripi
    Uze mi misli i napisa.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina