Pančevo: Sindikalci u Utvi otpušteni kao tehnološki višak, tvrde da je u pitanju revanšizam

Gradsko veće Saveza samostalnih sindikata Pančeva osudilo je postupke i odluke direktora "Utva avioindustrije" Vuka Perića koji je 14 radnika proglasio tehnološkim viškom i otpustio.
Pančevo: Sindikalci u Utvi otpušteni kao tehnološki višak, tvrde da je u pitanju revanšizam
Foto: Pixabay (ilustracija)
"Veće SSS Pančeva  je zaključilo da je postupanje  v. d. Direktora Utve AI, Vuka Perića prema četrnaestorici radnika ove fabrike neprimereno, nedopustivo i da ima karakter klasičnog zlostavljanja zaposlenih. Takođe članovi Veća smatraju da je, za pomenute radnike, razlog prestanka radnog odnosa na osnovu tehnološkog viška u stvari njihovo sindikalno delovanje, zatim zdravstveno stanje, kao i radni sporovi koje vode protiv firme", ocenjuje sindikat, prenosi pančevački portal 013info.rs.
 
Kako je ocenjeno radi se o revanšizmu i nameri da se ugasi sindikat u Utva AI jer je među otpuštenima i predsednik sindikata u toj fabrici Slobodan Kostić kao i četiri člana odbora.
 
"Sindikalno veće pokrenulo je i inicijativu za održavanje zajedničkog sastanka članova Veća Saveza samostalnih sindikata grada Pančeva i opština i Republičkog odbora sindikata metalaca Srbije, a koji bi se održao ispred fabrike Utve AI u Pančevu", dodaje se.
  • Mišo

    12.08.2018 00:03
    Školica
    Pa i u Visokoj poslovnoj školi strukovnih studija u Novom Sadu otpustili su 15, a zaposlili 24 novih.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.