Bačka Palanka: Festival ekološkog pozorišta za decu i mlade od 23. avgusta

Festival ekološkog pozorišta za decu i mlade, 24. po redu, održaće se od 23. do 26. avgusta u Bačkoj Palanci.
Pod sloganom "Maštu na vlast", ovogodišnje izdanje FEP-a donosi publici predstave iz Srbije, Hrvatske, Turske i Rusije. 
 
Tokom četiri dana festivala, u sali Gradskog bioskopa, nastupiće šest profesionalnih pozorišnih trupa u takmičarskom programu: "Seme crvene šljive" pozorišta Tarla Faresi iz Izmira (Turska), "Tonka Bontonka" gradskog kazališta - Scena Gorica iz Velike Gorice (Hrvatska), "Prva priča" pozorišta "Točka na I" iz Zagreba (Hrvatska), "Zootek" pozorišta Pinokio iz Beograda (Srbija), "Papirni" Kulturnog centra Smederevska Palanka i gradskog pozorišta Scena Lutka, Smederevska Palanka, (Srbija) i "Mačka, drozd i petao" Centra za savremenu dramaturgiju iz Ekaterinburga (Rusija), po izboru selektorke Tijane Grumić. 
 
Nagrada "Dobro drvo" za predstave iz takmičarske selekcije dodeljuje se u tri kategorije - Nagrada dečijeg žirija, Nagrada stručnog žirija i Nagrada publike. I ove godine dečiji žiri činiće mališani iz Različka, dok je stručni žiri u sastavu - Dragana Bosnić, glumica, Irina Somborac, lutkarka, kostimografkinja, scenografkinja i Ivan Marković, glumac. 
 
U revijalnom delu programa "Mladi sa maštom", namenjenom starijim posetiocima festivala, biće odigrane predstave "Šine" Dramskog studija "Ćoše" iz Obrenovca i "Kralj Ibi" Dramskog studija mladih Gradskog pozorišta Bečej. 
 
Deca i mladi imaće priliku da učestvuju u celodnevnim kreativnim radionicama na temu ekologije, pozorišta, novinarstva, mentalne aritmetike i mnogih drugih umetničkih i praktičnih veština. U radionicama mogu da učestvuju i najmlađi i najstariji posetioci festivala. Radionice se održavaju tokom dana, u dvorištu Auto-moto kluba "Bačka". Prijave za učešće u radionicama su otvorene, a više informacija o njima može se pronaći OVDE.
  • ekolog

    20.08.2018 16:23
    Kad smo kod ekologije, danas je kod Backe Palanke gorela deponija na samom ulazu. Deci prvo objasnite zasto niko ne gasi pozar na deponiji a posle slobodno pricajte o ekologiji.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.