Pančevo: Otvaranje novog zatvora 1. oktobra

Novi Kazneno-popravni zavod u Pančevu biće otvoren 1. oktobra, potvrdila je Uprava za izvršenje krivičnih sankcija Ministarstva pravde.

Portal 013info.rs navodi da je novi zatvor osnovan Uredbom Vlade, koja je stupila na snagu početkom ove godine. KPZ Pančevo je zavod zatvorenog tipa, a preuzeo je i svu imovinu, predmete, arhivu i zaposlena lica Okružnog zatvora u Pančevu. Kapacitet KPZ Pančevo je 500 lica.

"Vrednost izgradnje i opremanja je 23 miliona evra, od čega Razvojna banka Saveta Evrope kreditira sa 18 miliona evra, a sufinansiranje Srbije je pet miliona evra koji se odnosi, pre svega, na opremanje objekata", saopšteno je iz Uprave.

Ćelije KPZ Pančevo će biti opremljene nameštajem interno proizvedenim u KPZ u Nišu, KPZ u Požarevcu, KPZ u Sremskoj Mitrovici i VP Domu u Kruševcu. Novi KPZ će imati i poseban medicinski blok sa nekoliko bolničkih soba za lakše slučajeve, a ovaj blok će imati i svoj ultrazvuk kao i stomatološku ordinaciju.

Pored medicinskog, postojaće i sportski blok kao i blok sa radionicama za upošljavanje osuđenika.

KPZ Pančevo je prvi zatvor u Srbiji koji učestvuje u prekograničnoj saradnji sa nekim zatvorom iz EU. Reč je o projektu koji se zajedno sprovodi sa zatvorom u Temišvaru, a odnosi se na obuku više od 40 osuđenika za rad u sušari za voće, povrće i lekovito bilje. Sredstva za ovaj projekat su obezbeđena iz IPA fondova.

"U KPZ Pančevo će raditi oko 250 zaposlenih, od čega je 170 novozaposlenih. U toku su konkursi za popunjavanje radnih mesta u više različitih službi u zavodu", navodi se u informaciji Uprave za izvršenje krivičnih sankcija.

  • Milka

    01.10.2018 10:56
    Vric
    Dete mi je u osnovnoj skoli u Novom Sadu,sanitarni cvor za stoku,mladji u vrticu pretpani ,uslovi katastrofa,ali lepo ke cuti da se ulaze u zatvore..Bravo za vladu..
  • NS

    11.09.2018 20:14
    CELA VLADA NA OTVARANJU
    Ulaze samo Odabrani!
  • Čitaoc

    11.09.2018 09:14
    Da li ce biti direktnih ukljucenja iz celija? Kao relality, uz svecani ulazak "učesnika"..., nominacija, sportskih hapšenja...:)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.