Ustanovljena Nagrada Vojvodine za doprinos razvoju pokrajine

Pokrajinska vlada je na današnjoj sednici predložila ustanovljavanje Nagrade AP Vojvodine i drugih pokrajinskih priznanja.
Ustanovljena Nagrada Vojvodine za doprinos razvoju pokrajine
Foto: 021.rs
Predlaže se da se ustanovi Nagrada AP Vojvodine "Mihajlo Pupin", kao najviše priznanje koje se dodeljuje pojedincu za dugogodišnji rad, lično zalaganje i izuzetne rezultate u svim oblastima stvaralaštva, čime je dat trajan doprinos razvoju Vojvodine.
 
Predloženo je i da se ustanove pokrajinska priznanja za značajna ostvarenja i to:  u oblasti kulture - Priznanje "Ferenc Feher", umetnosti - Priznanje "Pavle Jovanović", obrazovanja - Priznanje "Đorđe Natošević", nauke - Priznanje "Milutin Milanković", privrede - Priznanje "Lazar Dunđerski", sporta - Priznanje "Momčilo Tapavica", ljudskih i manjinskih prava - Priznanje "Ljudevit Mičatek" i ravnopravnosti polova - Priznanje "Milica Tomić".
 
Odluku o dobitnicima donosiće Komisija za dodelu Pokrajinske nagrade i pokrajinskih priznanja. Pokrajinska nagrada i priznanja dodeljuju se povodom datuma od pokrajinskog značaja i to: Dana prisajedinjenja Vojvodine Kraljevini Srbiji (25. novembar), dana održavanja Majske skupštine (15. maj) i Međunarodnog dana ljudskih prava (10. decembar). 
 
Na današnjoj sednici utvrđen je i predlog izmena Odluke o osnivanju Zavoda za kulturu Vojvodine. Tim izmenama predlaže se da Zavod za kulturu Vojvodine promeni naziv i nastavi sa radom kao Kulturni centar Vojvodine "Miloš Crnjanski". Osnivač Kulturnog centra je AP Vojvodina.
  • Nenad

    15.09.2018 08:07
    Odluku o dodeli nagrada će donositi Vlada Srbije.
  • Novosađanka

    14.09.2018 14:22
    Naprednjaci ili LSV
    Pretvaranjem "Zavoda za kulturu Vojvodine" u "Kulturni centar Vojvodine" aktuelna naprednjačka vlast u stvari REALIZUJE STARU IDEJU LSV: http://lsv.rs/vesti/zavod-za-kulturu-vojvodine-postaje-kulturni-centar-vojvodine-11743/
    A vi, kako ste?
  • ex Pezos

    14.09.2018 13:20
    Da se zna
    Pazi kad znam da ce Zigor biti prvi laureat .Garant .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina