Sombor: Rekonstrukcija mosta preko kanala DTD do kraja godine

Most "Šmaguc" preko kanala Dunav-Tisa-Dunav u blizini Sombora, trebalo bi da bude rekonstruisan do kraja godine.
Sombor: Rekonstrukcija mosta preko kanala DTD do kraja godine
Foto: 021.rs
Ugovor o javnoj nabavci zaključen je sa ponuđačem S.P.C. d.o.o. Beograd koji je podneo zajedničku ponudu sa Bauwesen d.o.o. Lazarevac. Ukupna vrednost radova je 32.040.397 dinara, bez PDV-a. 
 
Rekonstrukcija bi trebalo da bude završena 120 dana od dana početka radova.
 
Podsetimo, rekonstrukcija ovog mosta trebalo je da bude završena do kraja leta, ali je početkom jula javna nabavka kojom se naručuju radovi obustavljena jer je jedini ponuđač koji se javio procenio da je vrednost projekta za 20 miliona dinara veća nego što je to tada nabavkom predviđeno.
 
Inače, "Šmaguc" je već osam godina van upotrebe, jer je propala drvena konstrukcija na levoj strani. Zbog nemogućnosti da pređu preko mosta, meštani Bačkog Monoštora i okolnih sela su odsečeni od njiva i od vikendica na drugoj strani obale. Istovremeno, otežan je i transport ogrevnog drveta.
 
Drveni pontonski most preko kanala DTD, koji spaja selo sa Specijalnim rezervatom prirode "Gornje Podunavlje" i delom katastarske opštine Šmaguc, izgrađen je osamdesetih godina prošlog veka i u stalnoj je upotrebi JP "Vojvodinašume", kao i meštana Bačkog Monoštora i okolnih sela. Preko urušene konstrukcije, duge 45 metara, za sada mogu da prelaze samo pešaci i biciklisti i pecaroši.
 
Novim projektom trebalo bi da se zadrži stari gabarit mosta, sa kompletnom starom geometrijom, a da se uz to poveća nosivost do dozvoljenog opterećenja od 60 tona.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".