Zrenjanin: Radnici "Radijatora" ispred fabrike, proizvodnja stala

Radnici zrenjaninskog "Radijatora" od 1. septembra više nisu zaposleni, jer im je poslodavac, beogradski "Nodular" koji je fabriku zakupio, uručio otkaze.

Zrenjaninski.com navodi da su otkaze dobili dan pre nego što je trebalo da im se isplati avgustovska zarada.

U fabrici je trenutno angažovano 25 radnika na održavanju i oni jedini smeju da uđu u fabriku, koju čuva privatno obezbeđenje. U fabričkom krugu su u sredu bila i jedna policijska kola.

Stotinak radnika prethodno se okupilo ispred kapije da javnosti ukaže kakve nesagledive posledice mogu nastati time što u fabrici, prema njihovim rečima, neće ostati niko.

"Zakupac, firma "Nodular", sa Zvezdare, jednostavno je izašao iz fabrike i ostavio peći potpuno neobezbeđene, peći sa 30 tona tečnog gvožđa. U fabrici je ostalo i 100 tona piralena. To može da izazove katastrofu širih razmera i to je velika opasnost ne samo za grad nego i šire. Zakupac je bio dužan da fabriku ostavi u stanju u kakvom je preuzeo, a ne ovako", kaže Vladimir Prebiračević koji je do 1. septembra bio šef jedne proizvodne linije.

Fabriku je preuzeo stečajni upravnik Miloš Borovčanin koji je rekao da on sa zakupcem nema ništa i da je on tu da zaštiti imovinu.

Radnicima je "Nodular" ostao dužan pola julske i celu avgustovsku platu. Nemaju ideju kako će je i od koga dobiti. Neki od njih tvrde da je "Nodular", kad je uzimao fabriku u zakup, ostavio depozit iz kog bi se namirile plate radnicima. Ukupan dug za plate je oko 20 miliona dinara, a radnici tvrde da poslednja tri meseca ni struja nije plaćena, a i ko zna kakvi su još dugovi pravljeni.

  • radnik

    20.09.2018 16:26
    Nista novo,u srbiji fabrike proizvode jedino-magacinski prostor.......

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.