Odložena prinudna prodaja kuće čelnika vojvođanskih akcionara koji je osudio privatizaciju preduzeća

Porodična kuća Veselina Muhadinovića, predsednika Saveza udruženja akcionara (SUA) Vojvodine, nije prodata na prethodno zakazanoj aukciji, pa je utvrđen novi datum prodaje, 18. oktobar.
Odložena prinudna prodaja kuće čelnika vojvođanskih akcionara koji je osudio privatizaciju preduzeća
Foto: Pixabay
Prethodna prodaja bila je najavljena za 18. septembar, ali je Branislav Dardić, javni izvršitelj za područje Višeg i Privrednog suda u Somboru, konstatovao da nije bilo jemstva za učešće u javnoj prodaji. Kako nije bilo prijavljenih učesnika javnog nadmetanja, utvrđen je novi datum prodaje mesec dana kasnije, pišu Novosti.
 
Pred najavljenu licitaciju kuće, Muhadinovićevi advokati su uz zahtev da se prodaja odgodi, priložili ustavnu žalbu, podnetu zbog povrede prava na slobodu mišljenja i izražavanja, kao i sudsku odluku kojom je njihov klijent oslobođen u "istoj stvari".
 
"Pre dve godine sam, takođe zbog medijskih istupa bio osuđen na mesec dana zatvora, uslovno na godinu dana, ali je Viši sud u Somboru poništio tu presudu. Kasnije sam ipak kažnjen, i sad sam jedini u Srbiji koji je osuđen zbog govora o privatizaciji", istakao je Muhadinović.
 
On je dostavio i nalaze lekara specijalista o narušenom zdravlju zbog stresnih sudskih ročišta i odluke da mu bude oduzeta jedina imovina koju poseduje. Agencija za borbu protiv korupcije, koja od 2015. godine proverava privatizaciju "Zmajeva" uputila je dopis republičkom javnom tužilaštvu, koje, kako je objašnjeno, ima mogužnosti da zahteva odlaganje sudske odluke o prodaji kuće.
 
Akcionari širom Vojvodine, bivši radnici privatizovanih poljoprivrednih imanja, koji traže vraćanje oduzetih njiva, pružili su podršku Muhadinoviću. Njih nekoliko stotina izrazilo je spremnost da svojim telima brani njegovu kuću ako bude prodata i kupac dođe da je preuzme.
 
Podsetimo, Muhadinovićeva porodična kuća u Zmajevu treba da se nađe na dobošu zbog naplate kazne izrečene zato što je povredio ugled novog vlasnika kombinata "Zmajevo" javnim izjavama da će bivši radnici i akcionari ovog preduzeća skinuti rod sa 612 hektara oranica, za koje je tvrdio da su nezakonito privatizovane. Prodajom kuće bi trebalo da se pribavi 2.266.860 dinara za novčanu kaznu.
  • proka

    25.09.2018 07:39
    NARAVOUČENIJE
    odeš u neki " rijaliti " kažeš šta hoćeš i šta nećeš i ne samo da ne budeš kažnjen nego ti još i plate !
    kontra indikacije : mentalna menstruacija i grčevi u stomaku
    ne preporučuje se ustvarnom životu !
  • Sandra

    25.09.2018 06:37
    Sada je već očigledno da ovako prodju pojedinci koji javno istupe i ukažu na nepravilnosti tj. prevare u koje je uključena država, a pričamo o slobodi javnog govora, o demokratiji, o slobodnom društvu. Daleko smo mi od svega toga, a ovo što se dešava ovom čoveku je tužno i sramotno!
  • paor

    24.09.2018 23:08
    solidarnost, ljudi. solidarnost. ovo je nezapamćena sramota.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".