Vršac: Devojčica preminula, dva brata prebačena u Tiršovu

Devojčica koja je u nedelju, zbog povraćanja i povišene temperature, iz Doma zdravlja u Beloj Crkvi prebačena na bolničko lečenje u Vršac, preminula je.
Vršac: Devojčica preminula, dva brata prebačena u Tiršovu
Foto: Pixabay
Devetogodišnjakinja je preminula uprkos naporima lekara pošto joj se zdravlje rapidno pogošalo.
 
Istog dana su, sa istim simptomima, u vršačku bolnicu primljena i njena dva rođena brata, koji su posle obavljenih pregleda prebačeni u Beograd, u Dečiju kliniku u Tiršovoj. 
 
"Devetogodišnja devojčica upućena je iz Doma zdravlja Bela Crkva u Opštu bolnicu Vršac na bolničko lečenje zbog povraćanja i povišene temperature. Primljena je odmah na bolničko lečenje 23. septembra u 01:15. Odmah po prijemu urađena je laboratorijska dijagnostika i sprovedene mere intenzivnog lečenja. I pored sprovedenih mera došlo je do rapidnog pogoršanja opšteg stanja i do smrti deteta istog dana u 13:45. Reanimacija nije dala efekta", objavljeno je na sajtu Opšte bolnice Vršac. 
 
Kako je navedeno, odmah je sproveden unutrašnji nadzor nad lečenjem pacijenta i naložena klinička obdukcija, a o svemu obavešten Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo i zdravstvena inspekcija Ministarstva zdravlja. 
 
Nakon toga, u ponedeljak u večernjim satima dovedeno je u Opštu bolnicu Vršac još jedno dete, dečak iz iste porodice, zbog identičnih tegoba. Nakon što su ga pregledali pedijatar, hirurg, infektolog, anesteziolog, radiolog i urađenih laboratorijskih analiza dete je upućeno, uz medicinsku pratnju, u kliniku u Tiršovoj. 
 
U utorak, 25. septembra, u prepodnevnim satima, dovedeno je u vršačku bolnicu i treće dete iz iste porodice zbog identičnih tegoba. Dečak je pregledan i, zbog slične kliničke slike nejasnog uzroka, takođe upućen u Tiršovu radi dalje dijagnostike i praćenja. 
 
Kako se navodi, o ovom su obavešteni Ministarstvo zdravlja, Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo i Centar za socijalni rad Bela Crkva. Zbog higijensko-epidemiološkog nadzora porodice i sprovođenja odgovarajućih mera obavešten je Zavod za javno zdravlje Pančevo. Takođe je obaveštena i Policijska stanica Vršac i Osnovno javno tužilaštvo u Vršcu zbog sudske obdukcije.
  • ruzno iskustvo

    26.09.2018 11:20
    Ne dao nikom bog da ima posla sa ovdasnjim zdravstvom .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".